Thursday 28 February 2013

Vernieuwd receptuur: Quinoa pipe rigate met een zoete pesto roomsaus



Zo'n 10 jaar geleden heb ik de eerste versie van dit recept gegeten en ik was meteen verkocht. Het is inmiddels een heerlijk recept geworden, erg licht verteerbaar, voor de grote eters zou ik er ook zeker een heerlijk stuk brood en salade bij serveren..maar zo ontzettend jammie! Wat heb je nodig?

* 2 - 4 personen
* 15 minuten


- quinoa pasta naar keuze (te vinden bij o.a. Ekoplaza) of een andere pasta naar keuze
- 1 potje basilicum pesto of zelfgemaakte pesto
- 100 ml sojaroom

- 6 eetlepels vloeibare biologische honing

Kook de pasta volgens bereidingswijze en doe ongeveer 100 ml water in een diepere pan, dat mag een grote of kleine pan zijn. Breng het water aan de kook en voeg de pesto geheel toe. Roer dit even 1 minuutje door en voeg de room toe. Breng het aan de kook, roer tussendoor wat door en laat het ongeveer 2 minuten koken. Zet het vuur af en laat het pannetje 5 minuten afkoelen. Voeg de honing toe en roer dit goed door. Giet de pasta af en roer de zoete pesto roomsaus door de pasta. Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment