Tuesday 25 October 2011

Pacheco's oreo's chocolate cheesecake



Gast-recept komt af van mijn vriend Pacheco, een echte zoetekauw en tevens een echte zoetekenner. Als er iemand is die gek is op taartjes, cakejes, muffins etc dan is hij het wel. Ook vind hij meteen de rust om een uitgebreide oreo's chocolate cheesecake recept te bereiden wat ook nog eens heerlijk smaakt! Wat heb je nodig voor dit overheerlijke dessert?


* voor 10 personen
* 20 minuten voorbereiden
* 60 minuten oventijd

- 250 gram oreo koekjes
- 100 gram boter
- 3 chocoladetabletten (wij hadden 2 puur en 1 melk gedaan, kunt uiteraard variƫren met verschillende smaken)
- 900 gram monchou of een andere roomkaas
- 340 gram witte basterdsuiker
- 4 eieren

Zorg ervoor dat de oven is voorverwarmd op 170 graden. Maal de oreo koekjes in de hakmolen of de keukenmachine fijn. Smelt de boter in een pannetje en mix het met de oreo kruimels. Vet de springvorm in en verdeel de boter-oreo mix over de bodem. Doe deze alvast 5 minuten in de oven. Smelt de chocola au bain-marie (met een pannetje in kokend water). Mix de roomkaas en suiker in de hakmolen of keukenmachine en voeg dan stuk voor stuk de eieren er door. Houdt ongeveer 8 eetlepels van deze mix apart in een kommetje. Doe de gesmolten chocolade door het mengsel en roer dit wat door. Giet het gelijkmatig in de springvorm. Druppel het achtergehouden roomkaas mengsel er overheen. Krul eventueel met een sateprikker de roomkaas erdoor. Doe de taart in de oven voor 60 minuten. Laat de taart afkoelen en zet vervolgens 2 uur in de koelkast. Eet smakelijk


bron: allerhande

Warme groet, 

Asha

No comments:

Post a Comment