Thursday 27 October 2011

Pompoen soep met stukjes aardappels en focaccia


* Voor 4 personen
* 15 minuten voorbereiden
* 40 minuten koken

Winterse tijden, winterse stevige soepen. Wat dacht je van een pompoen soep met lekkere stukjes aardappels erin. Wat heb je nodig?


- 500 gram pompoen, geschild en in stukjes gesneden
- groentebouillon blokjes
- 8 kleine aardappels, geschild en in partjes
- 1 tl komijn
- 1 tl paprika poeder
- 1 tl kurkuma
- 1 ui, gesnipperd
- 1 laurierblaadje
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 100 ml kwark
- evt focaccia
- olijfolie


Fruit de ui en knoflook glazig in wat hete olijfolie in een diepe pan. Strooi de paprikapoeder, komijn en kurkuma toe en bak dit wat mee. Voeg de pompoen toe en ongeveer 5 aardappels en bak dit zo'n kleine 10 minuten op. Voeg 700 ml water toe en de groentebouillon en breng het geheel aan de kook. Zodra het kook, het geheel laten sudderen en een laurierblaadje toevoegen. Laat het 20 minuten op het vuur staan. Haal het laurierblaadje eruit en mix het geheel met de staafmixer glad. Voeg de overige aardappels toe en laat het nog zo'n kleine 10 minuten op het vuur sudderen. Roer de kwark erdoorheen en serveer het met een lekker warm stukje focaccia. Eet smakelijk!

Warme groet, 

Asha

No comments:

Post a Comment