Friday, 3 February 2012

Feestpasteitjes met indian curry en paddestoelen ragoutIt's been a long long time....
De maanden december en januari waren gigantisch druk met de feestdagen, verhuizen, werken en opleidingen dat ik eigenlijk bijna of eigenlijk helemaal niet ben toegekomen aan bloggen.
Natuurlijk heb ik wel wat gerechten gemaakt, alhoewel het er niet al te veel zijn maar de foto's en recepten heb ik uiteraard bewaard!
Voor de feestdagen heb ik een aantal kleine hapjes gemaakt, wat oude vertrouwde maar ook wat nieuwe uitdagende waaronder 2 soorten verschillende pasteitjes. Wat heb je ervoor nodig?


Pastei met indian curry


* 25 minuten voorbereiden
* 20 minuten oventijd


- 1 pak bladerdeeg (10 stuks)
- 4 grote aardappels
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 potje doperwten
- 1 potje worteltjes
- 1 tl kurkuma
- 2 tl kerrie
- 2 tl paprikapoeder
- 2 el zonnebloemolie


Ontdooi de bladerdeegvellen apart. Schil de aardappels en doe deze in een ruime pan met water. Breng dit aan de kook en kook de aardappels voor zo'n kleine 10 tot 15 minuten totdat ze zacht zijn maar niet breekbaar. Giet dit af en laat het even afkoelen. Snijd de aardappels vervolgens in kleien stukjes. Verhit vervolgens de olie in een koekenpan en snijd de worteltjes in kleine stukjes. Voeg de uien en knoflook in de koekenpan en bak deze licht op voor zo'n 5 minuten. Voeg hierbij de 3 kruiden (kurkuma, kerrie en paprikapoeder) en breng op smaak met wat peper en zout. Voeg de aardappels, erwten en wortels toe en bak deze mee voor zo'n 10 minuten. Als alles lekker gebakken en gekleurd is door de kruiden kun je het van het vuur afhalen. 


Deel de bladerdeeg vellen in 2, schuin door het midden en schep per half velletje een volle eetlepel gekruide groenten in het midden. Vouw de vellen dicht door de uiteindes bovenop te leggen. Doe dit met alle 20 velletjes en verwarm ze vervolgens volgens bereidingswijze in de oven. Meestal is dit zo'n 20 minuten. Daarna kun je ze zowel warm als koud serveren.

Pastei met paddestoelen 

* 20 minuten voorbereiden
* 20 minuten oventijd

- 10 bladerdeeg vellen
- 1 bak gemengde paddenstoelen
- 1 bak champignons
- 20 gram bloem
- 100 ml room of melk
- handjevol gesneden peterselie
- 1 groentebouillon
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 el olijfolie

Ontdooi de bladerdeeg vellen apart. Verhit de olijfolie in een koeken pan en snijd de paddenstoelen en een halve bak champignons in partjes. Bak dit op in de koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak in totaal 10 minuten ongeveer. Voeg de bloem toe en roer dit er 1 minuut door heen. Voeg vervolgens de room/melk toe totdat de bloem niet meer kleeft. Voeg hierbij nog 100 ml water bij en de groentebouillon, roer dit even door elkaar en laat het voor zo'n 15 minuutjes zachtjes koken. Breng op smaak met de peterselie en haal het van het vuur. 


Snijd de bladerdeeg weer schuin door midden net als bij de vorige pasteitjes en doe hierbij weer een eetlepel paddenstoelen ragout. Vouw deze op dezelfde manier dicht, doe dit bij alle vellen en verwarm vervolgens volgens bereidingswijze in de oven.
Ook deze zijn heerlijk warm en koud te serveren.


Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment