Saturday, 4 February 2012

Italiaanse bol met ricotta en gegrilde aubergineLaatst had ik veels te veel gegrilde aubergine over dus dat gaf me de ruimte om weer eens lekker creatief te zijn met de lunch. Daar kwam uit een heerlijke Italiaanse bol met ricotta en de aubergine en wat basilicum. Wat heb je nodig?

* 30 minuten (om de aubergine te grillen)
* 5 minuten om het broodje te bereiden
* 2 personen

- 2 Italiaanse bollen
- half bakje ricotta (vegetarisch gestremd)
- 10 basilicum blaadjes
- 1 aubergine
- 3 el olie

Voor de gegrilde aubergine
Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 0,5 tot 1 cm ongeveer en bestrooi per plak met zout. Laat dit even 15 minuten staan en dep vervolgens af met keukenpapier. Verhit vervolgens 1 el olijfolie in een hete koekenpan en bak hierin de aubergine aan beide kanten licht tot goud bruin. Doe het zelfde met de overgebleven plakjes en voeg vooraf nog 1 el olie toe. Laat ze tevens weer uitlekken op keukenpapier na het bakken.

Het broodje
Snijd de Italiaanse bollen door het midden, leg op de onderste helft een flinke laag ricotta en leg hierover de aubergine plakjes. Doe hier de 5 basilicum blaadjes bij per broodje en dek af met de bovenste helft van de Italiaanse bol. Je kunt de aubergine er zowel warm als koud bij eten. Eet smakelijk!

 

1 comment: