Wednesday, 21 March 2012

Spinazie ricotta lasagne* 4 tot 6 personen
* 30 minuten voorbereiding
* 40 minuten oventijd

Wat begon met het maken van een spinazie ricotta cannelloni werd al gauw een spinazie ricotta lasagne. Ik was van plan de cannelloni rolletjes zelf te maken van lasagne vellen, maar dit bleek een lastige opdracht. Er kwam toen wel een heerlijke lasagne uit. Wat heb je nodig voor dit gerecht?

- lasagne vellen
- 400 gram verse spinazie (of diepvries spinazie)
- 50 gram pijnboompitten
- 150 gram ricotta
- 70 gram Parmezaanse kaas
- 2 el nootmuskaat
- 2 eieren
- 3 handjes vol basilicum
- 500 ml bechamel (ik heb de poeder gebruikt met soja melk, maar je kunt uiteraard ook het kant en klaar potje gebruiken of zelf bechamel maken)
- olijfolie

Start met het maken van de bechamel. Warm deze op vanuit het potje, zelfgemaakt of met de poeder en voeg hier nog 20 gram Parmezaanse kaas bij, 1 el nootmuskaat en breng op smaak met wat peper en zout. Roer dit 5 minuten door en breng het verder niet aan de kook. Roerbak vervolgens de spinazie in een hapjespan totdat deze geslonken is en laat dit goed uitlekken. Bak de pijnboompitten droog in een koekenpan en laat deze vervolgens even afkoelen. Snijd de uitgelekte spinazie helemaal fijn en roer deze door elkaar in een kom met de ricotta. Voeg hier nog 20 gram Parmezaanse kaas bij, 1 el nootmuskaat en peper en zout. Snijd de pijnboompitten en basilicum fijn en roer deze mee met de spinazie en ricotta. Voeg als laatste de 2 eieren toe en roer het geheel goed door elkaar. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden. Leg eerst een laag bechamel in de ovenschaal en hierop de lasagne bladen. Daar bovenop weer het spinazie/ricotta mengsel met daarop een laagje bechamel. Eindig met de lasagne bladen, leg hierop de laatste laag bechamel en strooi hier vervolgens de overgebleven 30 gram Parmezaanse kaas op. Dek de schaal af met aluminium folie en verwarm eerst 20 minuten met folie en vervolgens 20 minuten zonder folie zodat de kaas lekker kan gratineren. Heerlijk met een frisse salade!


 

No comments:

Post a Comment