Tuesday 18 December 2012

Soba noedels met tofu in gekruide sojasaus



Weer even wat anders dan anders. Ik wilde al snel een keer soba noedels proeven en heb bij de natuurwinkel soba noodles gehaald die voornamelijk uit boekweit bestaan. Heerlijk licht zijn deze en ze verteren snel. Verder ben ik niet iemand die regelmatig met tofu kookt. Misschien omdat ik nooit echt weet hoe je lekker met tofu kan koken. Alhoewel ik heb het nu uitgevonden en deze boekweit soba noedels met groenten en tofu in kruidige spja saus zijn heerlijk. Wat heb je nodig?

* 2 personen
* 25 minuten

- soba boekweit noedels (o.a. te vinden bij Ekoplaza)
- 1 half blok tofu in blokjes/reepjes gesneden
- 1 kwart klein flesje soja saus (ongeveer 8 eetlepels)
- 1 rode paprika in dunnen reepjes gesneden
- een half bakje (kastanje) champignons in partjes of schijfjes gesneden
- 3 eetlepels licht geroosted sesamzaad
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 1tl korianderpoeder
- 1 tl cayennepeper of chilipoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 2 tl kokosboter, ghee of  4 eetlepels sesamolie
- (evt. verse koriander ter garnering)

Verhit 1 tl ghee, kokosboter of 2 eetlepels sesamolie in een koekenpan en bak hierin op middelmatig vuur de tofu reepjes aan beide kant lichtbruin. Dit zal ongeveer 10 minuten kosten. Doe vervolgens de soja saus in een grote kom voeg de knoflookpoeder, paprikapoeder, koriander poeder, cayennepeper/chilipoeder en gemberpoeder toe en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de lichtgeroosterde sesamzaadjes toe en roer alles nog 1 keer goed door. Voeg de champignons en paprika toe en laat deze even 5 tot 10 minuten marineren. Breng het water voor de noedels alvast aan de kook. Verhit vervolgens de overige ghee, kokosboter of sesamolie in een wat diepere pan en bak hierin de gemarineerde groentes 2 minuten op middelmatig vuur op. Voeg de tofureepjes erbij en bak het geheel al roerend nog een kleine 10 minuten op middelmatig tot laag vuur. Kook de boekweit soba noedels volgens bereidingswijze en serveer de soja groenten en tofu met de noedels en garneer evt af met wat verse koriander.


No comments:

Post a Comment