Tuesday 1 November 2011

Cucina di mama: Spaghetti aglio e olio



De 15 minuten spaghetti is heerlijk simpel maar o zo lekker! Dit is ook weer een van de pasta's die komen uit cucina di mama en van oudsher natuurlijk uit het echte Italiƫ. Italianen weten natuurlijk een pasta simpel en lekker te houden en gebruiken vaak zo min mogelijk ingredienten zodat de verschillende smaken nog goed te proeven zijn. Voor deze simpele 15 minuten pasta heb je nodig?

* voor 2 tot 3 personen
* 10 minuten koken
* 5 minuten bakken

- spaghetti
- 5 tot 6 el olijfolie
- 8 teentjes knoflook in schijfjes
- 1 tl gedroogde chilipeper (optie)
- handjevol fijngesneden peterselie (optie)

Kook de spaghetti volgens bereidingswijze. Zodra deze bijna al dente is verhit je olijfolie in een diepe pan of koekenpan afhankelijk van de hoeveelheid spaghetti die je gebruikt. Bak hierin de teentjes knoflook lichtbruin en zodra die lichtbruin zijn giet je de spaghetti af en voeg je deze toe bij de knoflook. Bak dit lichtjes mee en strooi de gedroogde chilipeper en peterselie er evt. overheen en bak nog wat op. Heerlijk met een stukje focaccia of gewoon een lekker warm stokbroodje. Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment