Tuesday 24 April 2012

Pompoen curry met rijst



* 4 personen
* 40 minuten

Deze romige curry is op zijn best een dag na bereiding want dan zijn alle kruiden goed ingetrokken. Maar eigenlijk is dat met alle currys zo! Wat heb je nodig voor dit heerlijke volle en kruidige gerecht?

- rijst naar keuze, ik geef meestal de voorkeur aan basmatirijst of pandanrijst
- 1 kleine pompoen, de pitten en het vruchtvlees eruit en de rest van de pompoen geschild en in stukjes gesneden
- 5 grote aardappels, geschild en in partjes
- 400 gram tuin erwten uit de diepvries 
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 el kerriepoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 el komijn
- 250 gram dikke yoghurt (Grieks/Turks etc)
- aantal verse koriander stengels (ongeveer 15 gram)
- 2 el kokosolie
- brood naar keuze (tortilla, naan, chappati, pide, etc)

Verhit de kokosolie/boter in een diepe stevige pan en bak hierin de ui en knoflook. Voeg na 5 minuten bakken de kerriepoeder, paprikapoeder en komijn toe. Breng dit nog op smaak met wat zout en peper en bak dit nog zo'n 3 minuten mee. Als het droog wordt voeg je wat extra kokosboter toe. Voeg vervolgens de pompoen en aardappels toe en bak dit geheel mee voor zo'n kleine 10 minuten. Kook de rijst volgens bereidingswijze. Snijd ondertussen de koriander steeltjes (trek de blaadjes er vanaf) heel fijn en voeg deze toe aan de curry. Voeg meteen 200 ml water toe en zet het op zacht vuur met een deksel erop. Doe dit voor zo'n 10 minuten ongeveer. Voeg de tuin erwten toe en de yoghurt en roer alles goed door. Houdt het gerecht nog even warm op heel laag vuur. Verwarm het brood volgens bereiding wijze (ik heb tortilla broodjes op de gril verwarmd zodat deze lekker krokant worden). Serveer de curry met de rijst en het brood. Eet smakelijk!


Tip: je kunt de overgebleven koriander blaadjes nog verdelen over de borden.

No comments:

Post a Comment