Monday 23 April 2012

Turkse linzensoep (Mercimek Corbasi)



* 4 personen
* 50 minuten

Wat ben ik fan van deze soep, hij is zo heerlijk vol en romig en smaakt ook daadwerkelijk heerlijk!! Wat heb je nodig voor deze kruidige en volle linzensoep?

- 2 kopjes rode linzen
- 2 liter water
- 2 el tomatenpuree
- 2 grote uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- kokosboter/olie
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- groentebouillon blokje
- 8 el Turkse yoghurt
- Pide/Turkse brood
- 2 laurierblaadjes
- evt munt/koriander/peterselie ter garnering

Verhit de kokosolie in een stevige en diepe pan en bak de uien en knoflook hier 10 minuten in zodat deze echt goed doorbakken zijn. Ze mogen best wat bruinig van kleur worden. Voeg de tomatenpuree toe, bak dit nog even 2 minuten mee en doe de komijn, chili en paprikapoeder erbij en voeg de linzen toe. Bak dit nog 1 volle minuut mee en voeg 2 liter water erbij. Doe het bouillon blokje erbij en breng het aan de kook. Zodra het kookt zet je het op laag vuur, voeg de laurier blaadjes toe en breng op smaak met wat peper en zout. Laat het zo'n 20 tot 30 minuten goed doorpruttelen. Haal vervolgens de laurierblaadjes eruit en de pan van het vuur en en mix het geheel helemaal glad met de staafmixer. Verwarm het nog even op het middelmatig vuur 5 minuten en verdeel de soep over 4 kommetjes. Doe per kom 2 el Turkse yoghurt erbij en evt de verse kruiden voor de garnering. Roer de yoghurt er lekker doorheen en serveer met Turks brood, eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment