Tuesday 10 April 2012

Vernieuwde clubsandwich caprese style



* 2 personen
* 15 minuten

Een heerlijk broodje voor bij de lunch met een vernieuwde versie van caprese en clubsandwich. Voor dit gerecht hebt ik een heerlijk stuk noten brood gebruikt van de natuurwinkel met een ontzettend rijke smaak aan vezels en noten. Wat heb je nodig voor dit gerecht?

- grof brood naar keuze (zuurdesem, pain rustique, notenbrood etc)
- 2 bollen mozzarella in plakjes gesneden
- een halve aubergine
- pesto
- olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder

Snijd de aubergine in plakjes van ongeveer 1 cm en verhit een grillpan zonder olie. Doe wat olijfolie in een kommetje ongeveer 4 tot 5 eetlepels en voeg hierbij wat paprikapoeder en knoflook poeder toe en breng op smaak met peper en zout. Smeer de aubergine plakjes in alvorens ze op de grillpan te leggen aan beide zijde en leg deze dan op de hete grillpan en gril ze ongeveer 4 minuten per kant. Snijd vervolgens een stuk brood in 6 delen zodat je ze nog op elkaar kunt leggen en verdeel de mozzarella over 4 delen. Leg hier vervolgens de aubergine plakjes op en smeer hier royaal de pesto overheen. Leg 1 deel brood met mozzarella op een ander deel met de mozzarella en aubergine en leg het lege deel brood hierop zodat je een klein torentje hebt van 3 lagen. De het zelfde bij de andere broodjes en zo heb je 2 heerlijke vernieuwde clubsandwich caprese style!


 

No comments:

Post a Comment