Wednesday 23 January 2013

Focaccia met himalaya zout, knoflook en rozemarijn



Mijn allereerste focaccia en ik moet zeggen, heerlijk gelukt. Zoveel beter dan de kant en klare uit de supermarkt en met (h)eerlijk ingredienten en dat proef je;-) Wat heb je nodig voor dit simpele maar o zo lekkere Italiaanse platbrood?

* als bijgerecht voor 6 personen
* 15 minuten, + 1 uur rijzen en 20 minuten oventijd

- 500 gram bloem
- 10 gram zout
- 10 gram gist
- 300 ml water
- 15 gram suiker
- olijfolie
- himalayzout (kan ook grof zeezout gebruiken)
- rozemarijn
- 4 teentjes knoflook gepeld en fijngedrukt

Meng het suiker met het water (bij voorkeur lauw water) en laat dit wat oplossen. Doe de bloem in de keukenmachine met het zout en gist en voeg hierbij het suikerwater. Kneed alles met een deeghak tot een mooi stuk deeg en laat het deeg vervolgens 30 minuten rijzen. Doe de olie in een kommetje met de knoflook en veel rozemarijn blaadjes (naaldjes) en laat dit even marineren. Doe vervolgens het gerezen deeg nog even in de keukenmachine en kneed het nog even met de deeghak. Verdeel vervolgens gelijkmatig het deeg op het bakpapier op de bakplaat, ongeveer 1 cm, mag iets meer zijn en besmeer het geheel met de olijfolie, rozemarijn en knoflook. Bestrooi 3 snufjes himalayazout over het brood en maak met je vingertoppen gelijkmatig gaatjes in het deeg tot aan de bodem, niet erdoorheen. Laat het dan nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de focaccia af in 15 tot 20 minuten. Heerlijk met salades, pasta's, als sandwich of met lekker gebakken groentes. 

bron: www.paolos.nl

No comments:

Post a Comment