Tuesday, 6 September 2011

Pizza con funghi e feta


Heerlijke pizza's maken op de zondagmiddag? Dat kan! Tegenwoordig vind je overal allemaal pizza bodems of kun je zelf een pizza bodem bereiden. Ook kun je tegenwoordig de meeste gekke en lekkere creaties bedenken. Afgelopen zondag was het mijn homemade pizza dag! Heel veel zin om te koken had ik niet, dus heb ik een kant en klare pizzabodem met tomatensaus gebruikt! En deze creatie kwam eruit:

- pizza bodem
- evt tomatensaua/puree (afhankelijk of het op de pizzabodem zit)
- mozarella
- feta in gekruide olie
- paddenstoelmelange
- rucola
- chilipoeder
- knoflookpoeder

Verwarm de oven voor volgens bereidingswijze van de pizza bodem. Smeer als eerste de tomatensaus/puree over de bodem als deze er nog niet op zit. Leg er een aantal mozzarella schijfjes op. Snijd de helft van de paddenstoelen melange in gedeeltelijk schijfjes en gedeeltelijk partjes en strooi dit over de pizza heen. Leg op verschillende plekjes de feta verspreid over de pizza en bestrooi met peper, knoflookpoeder en chilipoeder. Verwarm de pizza volgens bereidingswijze en serveer de pizza met verse rucola on top! Eet smakelijk!


variatie tip: gesnipperde walnoten erover strooien is ook heerlijk erbij!


Lieve groet, 


Asha

No comments:

Post a Comment