Van de week heb ik een heerlijke couscoussalade gegeten met gegrilde halloumi. En toen ik gisteravond wat simpels en makkelijk wilde eten lag daar mooi precies nog 1 stukje halloumi, precies genoeg voor 1 persoon. In combinatie met het heerlijke gezonde spelt brood, de gegrilde groentes en de homemade vegan basilicum pesto een heerlijke topper!
Wat heb je nodig?
* 1 persoon
* 20 minuten
- een halve aubergine door de lengte in schijfjes van ongeveer 1 cm gesneden
- de helft van een halloumi blokje in dikke repen gesneden
- 3 stuks brood naar keuze
- 1 tomaat in schijfjes gesneden
Voor de pesto:
- 2 koffiekopjes basilicum blaadjes
- 1 tot 2 teentjes knoflook grof gesneden
- een half koffiekopje geroosterde pijnboompitten
- het sap van een halve citroen
- een klein gedroogd chilipepertje
- olijfolie
- zout
Bestrooi de aubergine plakjes met zout en laat deze uitlekken in bijvoorbeeld een vergiet. Verhit de oven op ongeveer 200 graden en leg hierin de tomaten. Grill deze 15-20 minuten totdat ze zo goed als droog zijn. Doe de basilicum met de pijnboompitten, knoflook, citroen en chilipeper in de keukenmachine en mix alles glad. Voeg op de laagste stand vervolgens wat olijfolie door totdat dit een zachte pasta wordt. Breng wat op smaak met zout en houdt apart. Verhit vervolgens de grill. Dep de aubergine plakjes droog met wat keukenpapier en grill deze aan beide kanten op hoog vuur ongeveer 5 minuten per kant. Leg deze vervolgens apart. Grill vervolgens de halloumi aan beide kanten 3 minuten op de grill. Leg het brood in de oven bij de tomaten en bak dit nog een paar minuten mee totdat deze lekker knapperig is. Leg 1 laag brood op een bordje en smeer hier royaal de pesto over. Leg de halloumi er op en vervolgens de aubergine en de tomaten. Smeer nog wat pesto erover en leg het 2e broodje hierop. Doe het zelfde op deze laag en dek af met het laatste broodje. Enjoy!
No comments:
Post a Comment