Friday, 20 July 2012

1 jarig jubileum: Blog A-PassionEn dat wilde ik gewoon aan mij voorbij laten gaan. Best gek eigenlijk:-) Door alle drukte en hectiek in mijn dagelijkse leven was ik bijna vergeten dat ik vorig jaar zomer in juli ben begonnen met mijn blog: A Passion.

December 2010 toen ik errugh ziekjes in m'n bed lag, griep, koorts, angina en van alles wat ik mij kon bedenken, was voor mij uiteindelijk een ware transformatie. Ik zou in januari gaan beginnen als freelancer bij mijn opdrachtgever, erg spannend en leuk maar ik voelde me dus zwaar ziek. Ik heb mezelf toen ook plechtig beloofd te stoppen met roken en geen vlees meer te eten. En dat was het begin van een totaal nieuwe Asha!

Roken was direct ontzettend makkelijk, ondanks dat ik bijna 12 jaar als een ketter en dus bijna een pakje per dag heb gerookt kon ik makkelijk afscheid nemen van de sigaretten. Het pakje sigaretten van voordat ik ziek werd lag nog thuis en kreeg eigenlijk geen 1 moment de behoefte om er 1tje op te steken. Het idee alleen al dat die rook langs mijn keel kwam en mijn lichaam in ging voelde al vies, dus ik was goed afgeknapt van al dat roken en ik voelde me weliswaar gezond. Ook het geen vlees eten ging mij vrij gemakkelijk af.. Ik was al in de paar maanden hiervoor af gaan bouwen omdat ik me steeds bewuster werd van het dierenleed en mij nooit realiseerde wat een pijn deze dieren ondergingen dat het volledig laten liggen van vlees nu erg makkelijk werd, ondanks dat vlees eten bij mij er met de paplepel ingegoten werd. We aten bijna elke dag vlees en ik was dus ook een zware vleeseter en nog vrij ongezond ook. Dit was dan ook een keerpunt! Ik wilde geen vieze nicotine mijn lichaam in en al helemaal geen dode beestjes die een slecht leven hebben gehad. Mijn lichaam is geen kerkhof:-)

Het koken was nog vrij lastig, ik was altijd gewend om in de supermarkt eten te kopen, een stukje vis/vlees, wat rijst/aardappels/pasta en wat groenten. Dat moest ik nu dus heel anders gaan doen en met een vriend die nog een goeie vleeseter was, was dat helemaal lastig. Vanuit de pakjes, de groentes, de potjes en sauzen kon ik steeds meer dingen gaan creëren. Ik werd er steeds creatiever door, totdat ik in juli 2011 dacht, als er nog meer mensen zijn die misschien de overstap naar het vegetarisme willen maken dan kan ik ze wellicht helpen en hen laten inzien dat vega eten helemaal niet vies, smakeloos en lastig is. En vanaf juli ben ik begonnen met m'n passie: vegetarisch koken, leven en liefde: de blog van A Passion. Ondanks dat ik zeker op het begin nog wel wat vis at om het af te bouwen en vanuit praktische redenen, ben ik daar nu zo goed als volledig van afgestapt. Je ziet m'n gerechten ook creatiever en vooral natuurlijker worden. Zo min mogelijk uit die potjes en sausjes en vooral alles lekker home made, puur natuur, zonder E nummers etc.

Dit hele proces is een ware bewustwording van mijn voeding geworden en daar geniet ik nog steeds elke dag van. Vanaf september dit jaar zal ik gaan beginnen aan mijn Ayurvedische voeding opleiding en zal ik zelf dus ook steeds meer die kant op gaan. Niet omdat het moet, maar vooral omdat het goed voelt, het puur natuur is en vooral heel lekker en gezond. Maar nog steeds is er vooral voor de begin stadium vegetariër nog erg veel te vinden op A-Passion. Maar zullen er vanaf nu ook meer puur natuur, ayurvedische en andere gerechten gepost worden. Ook thuis wordt nu zo goed als geen vlees meer gehaald. Mijn vriend is inmiddels flexitarier geworden, of geef het beest een naampje, hij eet zo goed als bijna geen vlees. Misschien als hij lekker nog met z'n vrienden hapje eten is en dat voelt ook voor hem goed.

Ik wil natuurlijk mijn hele omgeving (vooral thuis) bedanken voor het ondersteunen van deze switch. Het is best lastig om je steeds te verantwoorden en ook dat is best vermoeiend. Ik eet in ieder geval precies wat ik wil, wat goed voelt en wat voor mijn lichaam gezond is en ik voel me beter dan ooit!

Natuurlijk vind ik het ook ontzettend leuk om te zien dat er nog steeds 1000 tot 1500 mensen per maand mijn blog bezoeken, leuke mailtjes sturen en reacties geven en daar wil ik jullie ook allemaal voor bedanken.

Heel veel liefs en natuurlijk op een positief nieuwe jaar voor A Passion met heerlijke nieuwe gerechten, gemaakt en geschreven vanuit liefde!

2 comments:

 1. Nou gefeliciteerd met t 1-jarige bestaan van je blog, het is leuk om het te lezen en inspireert qua koken.... Hartstikke goed dat je er lekker bij voelt met je nieuwe IK. Blijf vooral zo doorgaan!

  Groeten van Lorenzo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi Lorenzo, super bedankt en leuk om te horen! hopelijk binnenkort weer allemaal lekkere gerechtjes:-) groetjes

   Delete