Saturday 28 July 2012

Curry panir en spinazie met quinoa



Panir is heerlijk te marineren en goed te bereiden en het smaakt sneller al stukken lekkerder dan tofu. Panir kun je trouwens ook goed thuis zelf maken. Ik heb dat nog nooit geprobeerd maar het lijkt makkelijk te kunnen. Ik had in ieder geval panir thuis en spinazie en die moesten op dus dacht ik weer eens een lekkere curry te maken van deze basis ingrediƫnten. Je kunt uiteraard ook een echte Saagh Paneer maken zoals je in veel Indiase restaurants ziet, ik heb het nog niet geprobeerd maar zal het snel eens uit proberen als hij goed lukt ook zeker posten hierop. Er is gelukkig wel een gezonde, lekker kruidige en lichte schotel uitgekomen met al deze ingredienten:

* 2 personen
* 30-40 minuten

- half blokje panir (te koop bij de natuurwinkel) in blokjes gesneden
- zonnebloemolie
- 6 handjes vol verse spinazie, gewassen en grof gesneden
- 10 champignons (middelmatig formaat) in stukjes gesneden

- 1 ui in halve ringen gesneden
- 2 flinke knoflook fijngesneden
- 3 tl paprikapoeder
- 3 tl kurkuma
- 3 tl kerriepoeder
- 2 tl chilipoeder
- 1 tl komijn (djinten)
- 1 tl korianderzaad (ketoembar)

Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de panir blokjes lekker bruin aan alle zijden. Dit kost ongeveer 15 minuten, panir spettert erg dus je kunt het niet op te hoog vuur doen. Ga voor middelmatig vuur en blijf er goed bij. Laat de blokjes vervolgens uitlekken op keukenpapier. Bereid de quinoa volgens bereidingswijze. Verhit vervolgens 3 el olie in een diepere pan en fruit hier lichtjes 3 minuten de ui in. Doe de knoflook erbij en bak dit nog zo'n 3 minuten extra. Doe vervolgens alle kruiden met wat peper en zout erbij, als het droog wordt voeg je een klein beetje water bij en bak de ui en knoflook heerlijk in de kruidenmassa. Alle geuren van de kruiden komen nu heerlijk vrij. Bak het nog zo'n 5 minuten op middelmatig vuur, voeg wat water bij zodra het droog wordt en bak vervolgens de champignons mee nog 5 minuten totdat deze wat zijn geslonken. Doe er nog zo'n 100 ml water bij, voeg de panir blokjes toe en laat dit op laag vuur sudderen. Zorg ervoor dat het echt een klein sausje is, je kunt wat water toevoegen daar waar nodig is. Na tien minuten sudderen voeg je de spinazie toe, roer dit goed door het geheel en laat het nog op iets hoger vuur zeker 5 minuten koken. Als het goed is, is de saus nu wat minder geworden door de spinazie. Serveer de curry met de warme quinoa en eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment