Tuesday, 17 July 2012

Quinoa met panir in ketjapDe laatste paar weken heb ik een overkill gehad aan heerlijke luxe en varierende gerechten. Een inderdaad wat overbodige luxe dus wordt het tijd om weer back to basic te gaan. Mijn lichaam schreeuwt om rijstwafels, fruit, rijstgerechten etc. Dus zullen er wellicht wat minder gevarieerde en luxe gerechten komen maar desalniettemin nog steeds erg smakelijk. Gelukkig heb ik nog een aantal gerechten die ik nog met jullie moet delen, allemaal opgespaard van de afgelopen weken, dus ook deze zullen zo nu en dan tevoorschijn komen. Gisteravond was voor mij wat restjes opmaken uit de koelkast, wat panir en groenten die er nog lag dus daar kwam wel een overheerlijk gerecht uit. Panir in ketjap met groentes en quinoa. Wat heb je hiervoor nodig?

* 2 personen
* 20 minuten
* 1 uur marineren

- 120-150 gram quinoa (te koop bij de natuurwinkel)
- half blok panir in blokjes gesneden van ongeveer 1 bij 1 cm (te koop bij de natuurwinkel)
- ketjap saus
- 4 eetlepels olie
- 1 klein bakje shi take
- 1 groene paprika
- 1 teentje knoflook fijngeneden
- 2 kleine uien gesnipperd
- 2 tl cayennepeper
- 1 tl komijn
- 2 el citroensap
- 2 tl paprikapoeder


Snijd de paprika in reepjes en de shi take in grove stukken. Doe een laagje ketjap saus in een kom en doe hier de olie, knoflook, cayennepeper, citroensap, komijn en paprikapoeder bij. Roer dit goed door elkaar. Voeg hierbij de panir, ui, shi take en paprika en meng dit allemaal door elkaar. Laat dit vervolgens een uur in de ijskast marineren. 


Bereid de quinoa volgens bereidingswijze. Verhit een wokpan op hoog vuur en zodra de pan heet is voeg je de panir met groenten en kruiden toe. Je hoeft geen extra olie toe te voegen aangezien dit al in de marinade zit. Roerbak alles voor zo'n 10 tot 15 minuten totdat de marinade wordt opgenomen door de groente en alles lekker knapperig wordt. Serveer de panir met groente naast de quinoa en eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment