Friday 27 July 2012

Italiaanse bruschetta met tomaten



Zo nu en dan wil ik me nog even in Rome wanen sinds ik daar weer voor het eerst sinds jaren ben geweest in juni. Dus verwen ik mezelf en m'n vriend met af en toe heerlijke pasta's, salades en hapjes van echte Italiaanse afkomst:-) Wat heb je nodig voor dit heerlijke bruschetta gerecht?

* 3 tot 4 personen
* 20 minuten

- 1 dag oud stevig brood in grove stukken gesneden (p.p ongeveer 1 of 2 stukken)
- 3 roma tomaten in partjes gesneden
- olijfolie
- een aantal basilicum blaadjes in stukken gescheurd
- 2 teentjes knoflook

Doe de tomaten in een kom en schenk hier wat olijfolie over heen. Breng dit wat op smaak met peper en zout en laat dit ongeveer 15 minuten in de koelkast marineren. Verwarm de oven op 200 graden en rooster het brood ongeveer 5 tot 7 minuten in de oven. Smeer de geroosterde broodjes royaal in met verse gepelde knoflook (wrijf dit over de broodjes). Serveer de tomaten over het brood, besprenkel evt. nog wat olijfolie erbij en strooi de gescheurde basilicumblaadjes over het tomaten mengsel. Eet smakelijk!
 

No comments:

Post a Comment