Wednesday 15 August 2012

Bordje gezond: Boekweit met broccoli en ei



Nu ik me dan steeds meer verdiep in eten voor je lichaam en geest en het eten wat bij je past, gebeurt het gewoon af en toe dat de gerechten die voorbij komen supergezond zijn. Net zoals dit bordje gezond met boekweit wat heerlijk licht te verteren is met supergezonde groentes zoals broccoli wat veel ziektes en kwaaltjes tegengaat bij veelvuldig gebruik. Tevens wordt er veel gember in dit gerecht gebruik wat de spijsvertering helpt sneller en beter te verteren. Al met al dus een erg gezond bordje. Wat heb je nodig?

* 2 personen
* 40 minuten

- boekweit
- 2 eieren (biologisch uiteraard)
- 2/3 van een broccoli
- een half bakje shi-take
- 3 tl gemberpoeder
- 2 teentjes knoflook
- kokosolie of zonnebloemolie

Bereid de boekweit volgens bereidingswijze. Boekweit moet meestal iets langer dan een half uur op het vuur. 15 minuten voordat de boekweit klaar is kun je beginnen met de volgende stappen: Snijd intussen de broccoli in stukjes en het doe hetzelfde met de shi take. Verhit een klein beetje olie in een wokpan en wok hierin de broccoli en shi take. Snijd de knoflook fijn en voeg deze erbij samen met de gemberpoeder. Wok alles nog een kleine 10 minuten door. Verhit tussendoor nog een klein laagje olie in een koekenpan en bak hierin 2 spiegeleieren. Breng de groentes nog wat op smaak met een klein beetje zout en wat peper en serveer de warme boekweit met de supergroentes en het ei. Eet smakelijk!


 

No comments:

Post a Comment