Wednesday, 8 August 2012

Op weg naar de verandering
" To love oneself is the beginning of a life-long romance " - Oscar Wilde

Leven in liefde is vaak maar al te makkelijk gezegd en zeker ook wat moeilijker gedaan. We groeien op in een wereld vol met prachtige dieren, natuur, mensen etc om je heen. Een wereld tegelijkertijd vol met tegenslagen, geweld, negatieve emoties en gevoelens waardoor onze natuurlijk staat van "zijn" (leven in onvoorwaardelijke liefde) verandert. Zodanig verandert dat het zelfs moeilijk is om terug te gaan naar die natuurlijk staat van "zijn". 

Dat klinkt je wellicht bekend in de oren, maar op het moment dat je te maken krijgt met die negatieve emoties is het lastig om uit die neerwaartse spiraal te komen. De kunst is om juist vanuit die onvoorwaardelijke liefdes positie te kijken naar je negatieve emoties. Als je dat doet vanuit de neerwaartse spiraal en dus je negatieve gevoel dan lijkt alles ineens een stuk erger. Je maakt het hierdoor dus eigenlijk nog erger dan het is. Op het moment dat je een niet fijne situatie/gevoel etc meemaakt en je kijkt ernaar vanuit liefde dan snap je vaak ook nog waarom je die bepaalde dingen meemaakt. Het zijn vaak beproevingen, leerpunten, hindernissen die genomen dienen te worden om je eigenlijk te laten inzien dat je met een positieve en dus liefdevolle instelling de hele wereld aankunt. 

Dit geld uiteraard niet enkel voor de kleine nare dingetjes in het leven maar zeker ook voor de grotere nare trauma's, ervaringen etc. Hoe groot en klein die nare ervaring of je probleem ook is, de oplossing is altijd te vinden in de onvoorwaardelijke liefde. Je kunt jezelf dus afvragen: Waarom gebeurt dit? Wat leer ik hieruit? Hoe kan ik hier mee leren omgaan? Accepteer wat er is gebeurd, wat je voelt. Accepteer dat het nu eenmaal zo is en bedenk dan in een volle staat van liefde waarom dit gebeurt, wat je hieruit leert etc. 


Eigenlijk begint dit alles met bewustzijn. BEWUST ZIJN is eigenlijk de sleutel tot alles, alle veranderingen ten goede. Op het moment dat je je dus eigenlijk bewust bent van het feit hoe je in bepaalde situaties reageert of waarom je een bepaald iets meemaakt dan kun je daar dus ook daadwerkelijk in liefde naar kijken en die verandering gaan aanbrengen. Op het moment dat je dit dus niet realiseert dan realiseer je je dus niet waar het "fout" gaat. Uiteindelijk is het niet erg of je er vroeg of laat achterkomt zolang je er achter komt wordt je je dus bewust van deze dingen. Dan weet je dat je de "goede" kant op gaat en dat dingen zullen gaan veranderen ten goede. Een mooi bewust iets om mee te maken, stap voor stap want het kost vaak wat tijd, zelfrealisatie en geduld om die verandering te maken. Maar zodra je hem inziet zit je op de positief veranderende weg.
  
I say: All things grow with love:-)

No comments:

Post a Comment