Tuesday, 21 August 2012

"Italian Style" Portobello burgerGisterochtend kwam ik erachter dat ik nog een portobello in het groentevak van mijn koelkast had liggen. Ik wilde ook al een paar weken een keer een portobello burger maken dus werd het tijd voor een home made portobello burger! Zonde vind ik het, om etenswaren weg te gooien. Ik probeer namelijk alles op te maken wat we thuis hebben liggen. Portobello burgers kun je namelijk op veel manier bereiden en gister is het dus de "Italian Style" geworden met een grof groene pesto en zongedroogde tomaatjes. Wat heb je nodig voor dit gerecht?

* 20 minuten
* 1 persoon

- 1 portobello
- 3 handjesvol basilicum blaadjes
- 1 goed handje vol pijnboompitten
- 4 zon gedroogde tomaatjes
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl chilipoeder
- 2 sneetjes zuurdesem brood

1. Doe een paar eetlepels olie in een kom en voeg hier de paprikapoeder en chilipoeder toe. Roer dit door elkaar en smeer vervolgens de portobello aan beide zijde in met deze marinade. Laat dit even 10 minuten intrekken.

2. Snijd vervolgens de basilicum fijn en doe dit in de vijzel. Snijd het teentje knoflook ook fijn en voeg deze toe in de vijzel. Pureer alles en voeg een eetlepel olijfolie toe en pureer verder.

3. Snijd de pijnboompitjes helemaal fijn en voeg deze aan het basilicum mengsel toe met evt nog wat olijfolie als het droog is. Pureer dit nog een klein beetje samen en voeg de Parmezaanse kaas toe en nog 1,5 eetlepel olijfolie en pureer het geheel. Als het wat droog is kun je wat extra olijfolie erdoor doen.

4. Verhit vervolgens de grillpan en gril hierin de portobello in een kleine 10 minuten. Zorg ervoor dat je tussendoor de portobello keert. 

5. Smeer de onderste snee zuurdesem brood royaal in met de pesto. Bewaar een eetlepel pesto voor straks. Leg de portobello over de pesto en smeer de laatste eetlepel pesto over de portobello. Leg hierop verdeeld de 4 zongedroogde tomaatjes en sluit vervolgens af met het laatste sneetje zuurdesem. Eet smakelijk! 

No comments:

Post a Comment