Saturday, 25 August 2012

Kruidige bloemkool curryHet is al best een tijdje geleden dat ik een lekkere curry heb gegeten. Alhoewel afgelopen vrijdag heb ik ook een lekker hapje bij de Indiase Curry stand op de parade gehaald en die was heerlijk! Maar thuis had ik ook weer zin in iets kruidig, aromatisch, gezond en uiteraard ayurvedisch. Dus besloot ik gisteren een kruidige curry te maken van bloemkool met heerlijke specerijen zoals komijn, korianderzaad, kurkuma en kaneel allemaal gebakken in een heerlijke ghee. Wat heb je nodig?


* 6 personen
* 75 minuten

- 4 eetlepels ghee (geklaarde boter, te halen o.a. bij natuurwinkels)
- 2 uien door de helft in halve ringen gesneden
- 5 teentjes knoflook fijngesneden
- 4 cm verse gember fijngesneden
- 2 tomaten in blokjes
- 1 bloemkool in roosjes gesneden
- 5 kruimige aardappels in grove parten gesneden
- 1 el korianderzaad
- 1 el paprikapoeder
- 1 el kurkuma
- 1 el chilipoeder
- 0,5 el komijn
- 0,5 el kaneelpoeder
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- basmatirijst
- 1 spitskool fijngesneden
- 150 ml sojaroom

1. Verhit de ghee in een diepe pan en bak hierin de ui, 4 teentjes knoflook en de gember 10 minuten op middelmatig vuur. 

2. Voeg de kurkuma, korianderzaad, komijn, chilipoeder, paprikapoeder en kaneel toe en bak dit zo'n 2 minuten mee zodat alle geuren heerlijk vrij komen. Doe vervolgens de tomatenblokjes erbij en bak dit 5 volle minuten op middelmatig vuur zodat het een heerlijk zachte marinade wordt. 

3. Doe de bloemkool en de aardappeltjes erbij, bak dit 2 minuten mee en doe hier vervolgens 250 ml water bij. Voeg hier de laurier toe en laat alles voor 30 minuten zachtjes sudderen. Roer tussendoor af en toe om.

4. kook de rijst volgens bereidingswijze en bak 10 minuten voordat de bloemkool curry klaar is de spitskool met een theelepel ghee in een wokpan. Voeg hier het overgebleven en fijngesneden knoflookteentje toe, breng wat op smaak met peper en zout en wok dit zo'n 5 minuten op hoog vuur. 

5. Serveer de bloemkool curry over de rijst met de gebakken spitskool. Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment