Friday, 21 September 2012

Gegrilde groentes met aardappel-geitenkaaspuree en zoete mosterdsausIk had nog laatst van mijn Hollands Bordje Ayurveda heerlijke bieslook over en ik was ook zo weg van die combinatie met mosterd-vijgen roomsaus, aardappel puree en groentes. Dus besloot ik gisteravond deze heerlijke zoete mosterdsaus weer te maken met een andere soort aardappelpuree en gegrilde groentes. Wat heb je nodig voor dit heerlijke gerecht?

* 2 personen
* 40 minuten

- 2 stuks witlof
- 8 roosjes van een broccoli
- 7 grote aardappels geschild (kruimig)
- 2 ronde stukjes geitenkaas (bijvoorbeeld van Bettine, vega gestremd)
- 100 ml soja room
- 3 theelepels vijgen mosterd
- 3 handjesvol bieslook fijngesneden
- sojamelk
- half blokje groentebouillon

Kook de aardappels ongeveer 25 minuten in ruim kokend water. Verhit de soja room in een klein steelpannetje en doe hier ongeveer 100 ml water bij. Voeg het groentebouillon blokje toe en roer alles goed door zodat deze smelt. Voeg de vijgen mosterd en bieslook toe en wat peper en zout en verwarm deze tussendoor roerend 10 minuten. Verhit ondertussen een grill pan en snijd de witlof in 4, dus totaal 8 stukjes en grill deze samen met de broccoli roosjes aan beide kanten. Doe dit ongeveer 10 minuten zodat ze lekker knapperig zijn. 

Giet de aardappels af en prak deze met een vork fijn. Voeg hier de geitenkaas en sojamelk toe en roer alles goed door zodat het een zachte aardappelpuree wordt. Breng nog wat op smaak met peper en zout en roer alles goed door. Serveer de zoete mosterdsaus over de gegrilde groentes. Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment