Thursday 20 September 2012

Rigatoni con funghi al vino bianco



Een heerlijk typisch Italiaanse gerecht met overheerlijke paddenstoelen in een romige witte wijn saus. Ik ben ook echt zo'n pasta-lover. Ben gek op pasta's, sausjes, mixjes, groentes en kruiden en het liefst allemaal homemade. Het is jammer dat pasta's niet altijd even makkelijk te verteren zijn. Sinds een periode van 3 maanden ben ik nu overgestapt op speltpasta. Een stuk makkelijker te verteren en nog steeds very jummie! Gisteravond kwam ik thuis na een paar drukke dagen hard werken en volle dagen bezig zijn. Ik had dan ook trek in een wat stevige maaltijd die makkelijk te bereiden is. Het werd deze heerlijk typical Italian pasta:

* 2 tot 3 personen
* 20 minuten

- spelt rigatoni (te vinden bij o.a. de Ekoplaza)
- 200 ml soja room
- 3 handjesvol fijngesneden knapperige peterselie
- 1 bakje (kastanje) champignons
- 1 bakje shi take of oesterzwammen
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- een scheutje droge witte wijn
- een scheutje zonnebloemolie

Kook alvast het water voor de pasta. Snijd de paddenstoelen in partjes. Je kunt wat schijfjes snijden, grotere en kleinere partjes zodat je verschillende formaten hebt. Verhit vervolgens een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en bak hierin de paddenstoelen. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak alles in een kleine 10 minuten op middelmatig vuur. Bereid de pasta volgens bereidingswijze. Voeg de peterselie bij de paddenstoelen toe en bak deze nog 2 minuten op hoger vuur. Voeg vervolgens de soja room toe en roer alles goed door. Doe hier het scheutje witte wijn bij en verwarm alles nog een kleine 5 minuten. Serveer deze paddenstoelen saus over de heerlijke warme rigatoni.

No comments:

Post a Comment