Wednesday, 12 September 2012

Hollands bordje Ayurveda style!Vandaag wilde ik mijn bio aardappeltjes opmaken en wilde dus iets bedenken met aardappel puree. De afgelopen dagen heb ik veel masterchef Australia gekeken en leer hierdoor steeds beter smaken, ingrediƫnten en kruiden te combineren. Ook probeer ik steeds meer de seizoensgroenten en ingrediƫnten te eten. Dus besloot ik er bloemkool bij te eten wat zo goed als het hele jaar te verkrijgen is. Ik heb uiteindelijk een heerlijk zacht gerecht gemaakt met vega gehaktballetjes, bloemkool in een mosterd-vijgen roomsaus met een zachte aardappelpuree. Wat heb je nodig?

* 2 tot 3 personen
* 45 minuten

- aardappels geschild
- bloemkool roosjes
- 1 pak vega gehaktballetjes
- 1 pakje sojaroom (250 ml)
- 6 handjes vol fijngesneden bieslook
- 3,5 tl vijgen-mosterd (te halen o.a. bij de Ekoplaza)
- een half groente bouillon blokje
- 200 ml sojamelk
- naar keus evt. wat soja boter
- een snufje nootmuskaat
- 4 el zonnebloemolie

Kook de aardappels ongeveer 15 minuten in ruim kokend water. Voeg hier de laatste 10 minuten de bloemkool toe. Doe ondertussen de sojaroom in een kookpan en doe hier het groentebouillon blokje bij en kook dit een paar minuten op laag vuur. Roer dit tussendoor goed. Voeg de vijgenmosterd bij de room en kook deze nog een paar minuten mee. Voeg hierna ongeveer 3 handjesvol bieslook toe en breng op smaak met wat peper en zout. Roer alles steeds wat door en verwarm dit geheel nog 5 minuten op laag vuur.

Verhit vervolgens een koekenpan met wat zonnebloemolie en bak de vega gehaktballetjes hierin klaar. Leg vervolgens de bloemkool apart van de aardappels en prak de aardappels op een heel klein laagje vuur in de pan. Giet hier de sojamelk door en evt de boter en prak alles goed met een mixer of vork zodat de klontjes verdwijnen. Doe de bieslook erdoor en de nootmuskaat en breng ook de aardappelpuree op smaak met wat peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Serveer vervolgens de aardappelpuree naast de gehaktballetjes en de mosterd-vijgen roomsaus royaal over de bloemkool heen. Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment