Monday, 17 September 2012

Broodje GyrosWat voor een inspiratie een festival wel niet kan geven. Afgelopen zaterdag was ik op Costa del Soul. Een jaarlijkse traditie om daar de zomer mee af te sluiten en samen met vrienden te genieten van meestal goed weer, lekkere muziek en veel gezelligheid. Dit jaar was het heerlijk droog en ook vrij vernieuwd waardoor er veel te zien, te doen en te eten was. Ik kwam aan en had erge trek en wilde dus wat eten. Bijna had ik bij de snackbar op het feest een patatje gegeten, totdat ik 1 minuut later heerlijke andere barretjes tegenkwam, tosti barretjes met desem brood, raw food bar met heerlijk fruit en raw chocolate en een overheerlijke stand van Vleesch Noch Visch, waar ze heerlijke vega gyros serveerder. De Griekse specerijen kwamen je tegemoet, dus de keuze was makkelijk! Vandaag zou ik in ieder geval iets halen bij deze heerlijke standjes! Uiteindelijk had bijna iedereen een vega gyros gehaald, het was zo lekker, dus ik mocht niet achterblijven:-) Dit was meteen inspiratie om greek van de Vegetarische Slager thuis te halen en heerlijk te eten met verse tzatziki op dikkere tortilla broodjes. Wat heb je nodig?

* 4 personen
* 30 minuten 

- greek van de Vegetarische Slager (te vinden bij Ekoplaza, Jumbo) voor meer info zie: http://www.devegetarischeslager.nl/ 
- cordita's, pita's, tortilla's naar keuze
- gyros kruiden
- Griekse yoghurt
- halve komkommer
- tzatziki kruiden 
- sla naar keuze
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 2 tomaatjes in partjes gesneden
- olijfolie

Doe 250 ml yoghurt in een kom en voeg de tzatziki kruiden toe. Rasp de komkommer en voeg deze ook toe. Vaak moeten de kruiden evt nog intrekken dus het is handig hier als eerste mee te beginnen. Je zou de tzatziki ook een dag van te voren kunnen maken. Je kunt het als je het binnen een uur eet buiten de koelkast laten staan en wat op kamertemperatuur laten komen. Doe vervolgens een klein laagje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de greek. Dit vega vlees is wel al gekruid maar voor dat extra beetje spice en smaak kun je nog wat extra gyros kruiden toevoegen. Bak dit alles op hoog vuur zo'n 6 minuten. Je kunt de broodjes verwarmen in dezelfde pan naast de gyros. De broodjes krijgen hierdoor een heerlijke smaak. Smeer een broodje royaal in met de tzatziki en leg de gyros, de sla, tomaat en ui erbij en verdeel nog evt. wat extra tzatziki erover. Heerlijk met ovenaardappeltjes, frietjes of gewoon weg zo op een bordje!

No comments:

Post a Comment