Tuesday, 23 October 2012
Paddenstoelen soep met paddenstoelen crostini
Gek ben ik op alles wat met paddenstoelen te maken heeft. Soep, beleg, gevulde, gegrilde, door pasta's en rijstschotels en je kunt het nog zo gek niet bedenken. Ik had nog champignons thuis en wilde deze graag opmaken, dus al snel kwam ik op een vernieuwd receptuur met een heerlijke crostini. It's all about mushrooms! Wat heb je nodig?
* 3 personen
* 30 minuten
- 1,5 bakje champignons
- 1 bakje oesterzwammen
- 1 bakje shi takes
- handjevol verse thijm
- handjevol verse peterselie gesneden
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- 700 ml groentebouillon of bospaddenstoelen bouillon
- 1 rode ui gesnipperd
- sojaroom naar keuze
- zonnebloemolie
- brood naar keuze, ik heb desem wit brood gebruikt
Verhit wat zonnebloemolie in een soeppan en bak hierin de ui en 2 teentjes knoflook glazig in 5 tot 7 minuten. Snijd ondertussen de paddenstoelen grof en voeg 3/4 van de paddenstoelen in het knoflook ui mengsel en bak deze 5 minuten mee zodat uiteindelijk vocht uit de paddenstoelen komt. Voeg de thijm toe en breng op smaak met wat peper en zout en bak alles nog 1 minuut roerend door. Voeg vervolgens de bouillon door, je kunt ook het water los toevoegen en een bouillonblokje toevoegen en breng het geheel aan de kook. Zodra alles kook zet je het vuur lager en laat je het 15 minuten door pruttelen. Verhit vervolgens nog wat zonnebloemolie in een koekenpan en voeg hierin de overgebleven paddenstoelen en knoflook toe. Bak dit zo'n 4 minuten, voeg hierna de peterselie en evt wat peper en zout naar smaak toe en bak het geheel nog zo'n 5 minuten samen op het vuur. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden en leg hierin de sneetjes grof gesneden brood en bak deze 5 minuten in de voorverwarmde oven. Mix vervolgens de soep glad met de staafmixer en serveer de sojaroom evt in de soep met daarin nog evt wat stukjes gebakken peterselie paddenstoelen. De overgebleven paddenstoelen kun je op de crostini's leggen en bij de soep serveren. Eet smakelijk!
Labels:
Broodjes,
Groentes,
Soep,
Tapas/Mezzes
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment