Wednesday, 28 November 2012

Paco's Italian plate



Afgelopen week was mijn vriend Pacheco jarig en wilde graag een Jamie Oliver 30 minute meal voor zijn familie koken. Uiteindelijk zijn we wel iets langer dan 30 minuten bezig geweest maar hij heeft dan ook heerlijke gerechten gemaakt, geinspireerd door Jamie Oliver maar geheel met eigen touch. Met een koelkast vol heerlijke Italiaanse gerechten kun je er gewoon niet onderuit om nog af en toe een heerlijke Italian plate eve te houden. Dus dat hebben we volop gedaan afgelopen week. Dit zijn heerlijke 3 bruschetta gerechten, simpel en eerlijk en genoeg voor avond hapje. Wat heb je nodig?

* 10 minuten
* 3 tot 4 personen

- 1 stokbrood, bij voorkeur desem wit in stukken gesneden
- 2 mozzarella bollen bij voorkeur buffelmozzarella
- 4 handjesvol rucola
- 1 pot zongedroogde tomaten

- mascarpone
- olijfolie
- groene pesto
- basilicum blaadjes

Verwarm de oven voor op 200 graden en besprenkel de stokbroodje met olijfolie. Plaats deze in de oven en verwarm deze 5 minuten op 200 graden. Leg alvast wat gescheurde mozzarella op elke bord en leg hier wat druppels groene pesto overheen. Snij de zongedroogde tomaatjes alvast in 2 stukjes. Smeer per bord 2 stokbroodjes in met groene pesto en leg hierop wat rucola. Smeer er 2 in met mascarpone en doe hier wat peper en zout over, leg er een basilicum blaadje op en de zongedroogde tomaatjes. En leg vervolgens op 2 andere nog wat stukjes mozzarella en en die hier nog wat groene pesto op met een klein stukje zongedroogde tomaat. Besprenkel het gehele bord met wat olijfolie en serveer heerlijk met een glas prosecco!

No comments:

Post a Comment