Monday, 3 December 2012

Perfect gekruide aardappel wedges




Soms duurt het even voordat je het perfecte gerecht hebt. Ondanks dat deze oven aardappeltjes eigenlijk heel simpel zijn, zijn ze voor mij op deze manier het lekkerst. Een knapperige buitenkant met een heerlijke smeuiige binnenkant en op gezonde en lekker gekruide wijze gemaakt. Wat wil je nog meer. Deze perfect gekruide oven aardappels zijn heerlijk lekker als bijvoorbeeld bijgerecht of tapas en passen goed bij veel andere gerechten. Wat heb je nodig?

* 2 personen (als bijgerecht)
* 10 minuten

* 40-45 minuten oventijd

- 8 tot 10 biologische aardappels (ik zeg bewust biologisch vooral omdat de schil er aan blijft zitten)
- 2 tot 3 eetlepels olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- grof zeezout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappels goed en snijd ze in partjes. Doe de aardappels in een kom en doe hier de olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder en chilipoeder toe en hussel alles goed door elkaar. Bestrooi nog wat met grof zeezout, hussel nog eenmaal door elkaar en verdeel de ovenaardappels 1 voor 1 op de ovenplaat, deze moet welk bedekt zijn met bakpapier. Doe de aardappels in de oven voor ongeveer 40 minuten en keer de aardappels tussendoor op 20 minuten even om. Serveer lekker met groentes, als tapas of met citroen en verse koriander. Eet smakelijk!

1 comment:

  1. Hoi, ik heb je genomineerd.
    Zie mijn post van 5 december.
    Wat een heerlijke recepten staan er op je blog!!

    ReplyDelete