Monday, 4 July 2011

Het Moorse Granada! A beautiful place, a lovely city!

Granada, voor de meeste mensen nog onbekend, maar een prachtig stukje stad met veel historie. Granada is een stad in Andalusie in het zuiden van Spanje. Samen met Cordoba en Sevilla is dit de driehoek van Andalusie met elke stad een eigen sfeer en stijl. Sevilla staat bijvoorbeeld bekend om de Flamenco, Granada staat bekend om de Moren.

De stad ligt midden tussen de bergen en in de winter wordt het bijna niet kouder dan 15 graden. In de zomer kan de hitte oplopen tot zo'n 45 graden. Helemaal lekker is natuurlijk doordat het tussen de bergen ligt het s'avonds ook niet afkoelt. De bekendste berg waar Granada aan grenst is de Sierra Nevada. De Sierra Nevada staat bekend om haar wintersport mogelijkheden. Terwijl het in de stad oploopt tegen zo'n 45 graden in de zomer, zijn de toppen van de berg nog helemaal besneeuwd. Vanuit het centrum van Granada heb je dan ook dit geweldige uitzicht. 

Niet alleen een warme stad is Granada, je kunt er heerlijk winkelen, stappen en eten en door de Moren geeft het het winkelen, stappen en eten een hele andere kijk. Zo heb je het echt Spaanse gedeelte met tapas, de Zara en leuke boetieks. Anderzijds heb je het Moorse gedeelte met veel Arabische invloeden, dus heerlijke mezzes, falafel, en heel veel mooie kleurtjes. Door de stad zie je veel jong en oud rondlopen, veel culturen en een echte samenhorigheid hangt er. De gypsies zitten er de hele zomer, fantastische muziek te maken, de studenten hangen er s'avonds gezellig rond en de ouderen genieten van hun leven in het warme Granada.

Buiten dat je er overheerlijk kunt eten, de mooiste kleurtjes kunt vinden in Granada heb je er ook veel historie. Denk bijvoorbeeld aan het Alhambra, een middeleeuws fort van de Moren. Vanwege de fijn uitgevoerde Islamitische kunst en de zeer grote waarde van de kunstschatten is het een geweldige trekpleister voor toeristen. Onthou wel dat als je het Alhambra wilt bezoeken, dat je het beste een kaartje van tevoren wilt kopen, anders staan er duizenden mensen voor je in de rij.

Verder bestaat Granada uit mooie Arabische badhuizen, kloosters en nog veel meer bezienswaardigheden. Een stad om zeker te zijn geweest...


Ik ben hier zelf in juni 2011 geweest en heb ontzettend genoten!
Voor de beste vakanties of hotels naar en in Granada kun je het beste kijken op de volgende links:http://www.hotellosangeles.net/

http://www.epoquehotels.com/city.php/city/33/boutique-hotels-in/granada/lang/en
 Lieve groet, 

Asha

1 comment:

 1. Hoi
  iets langer dan 4 weken nu en vind het leuk om te maken en kwa afvallen werkt het t beste voor me.
  Uit rauwe groente en fruit haal je de natuurlijke stoffen energie en vitamines. Maar 's avonds eet ik nog wel eens warm, ik heb besloten geen super strenge rawfoodist te zijn aangezien ik ook voor mn gezin moet koken. Meestal doe ik voor de helft rauw (de saus) en pasta of rijst.

  Jij maakt zo te zien ook een hoop lekkers,
  ik ga je volgen!
  =D

  Fijne dag!
  Groetjes
  Famke

  ReplyDelete