Friday, 15 July 2011

Spicy bite! Broodje homemade hummus met spicy avocado

Ik heb beloofd nog wat gerechten te geven om de overgebleven hummus voor te gebruiken.
Van de week had ik weer heerlijke falafel met hummus gegeten en dus nog aardig wat hummus over. Met deze overgebleven hummus probeer ik in ieder geval wat lekkere recepten mee te bedenken. Hieronder 1 van de idee├źn.

Wat heb je nodig voor de hummus:


- 1 blik kikkererwten
- 5 eetlepels sesamzaad
- 2 teentjes knoflook, geperst of fijngesneden
- 1 eetlepel griekse yoghurt
- olijfolie
- 3 eetlepels citroensap
- 1 tl cayennepeper
- peper en zout


Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan een kleine 5 minuten. Doe de kikkererwten in een kom met 3 eetlepels vocht uit het blik. Voeg de sesamzaadjes, de knoflook, yoghurt en 1 eetlepel olijfolie toe en pureer dit met de staafmixer tot een gladde mix. Voeg vervolgens de citroensap en cayennepeper toe en mix nog even door. Op smaak brengen met peper en zout.


Wat heb je nodig voor de broodjes:


- muesli bolletjes
- kwart rijpe avocado per broodje
- 1 tl chilipoeder per broodje
- homemade hummus


Snijd de bolletjes door midden en smeer als eerst de hummus over 1 van de binnenkanten. Snijd stukjes af van de avocado leg dit over de hummus en strooi 1 tl chilipoeder over de avocado. Je kunt nooit te veel avocado er op hebben dus je kan er altijd lekker veel op leggen. De chilipoeder geeft een spicy smaak aan het geheel. 


Variatietip:

Je kunt de muesli bolletjes natuurlijk ook vervangen door andere broodjes. Verse croissants van de bakker zijn ook heerlijk om te gebruiken in combinatie met dit beleg.


Eet smakelijk!

Lieve groet, 


Asha

No comments:

Post a Comment