Thursday, 21 July 2011

Positivity - De weg naar jouw dromen


"A pessimist sees the difficulty in every opportunity, an optimist sees the opportunity in every difficulty " - Winston Churchill

Positief leven, dat is toch wat we allemaal willen? De laatste paar jaren merk je dat iedereen bewuster is gaan leven. Velen realiseren zich dat niet. Mooier is dat men hier door juist positief in het leven staat en algemeen bekend is dat: positiviteit de sleutel tot geluk is.

Een mens maakt zoveel mee. Vanaf het moment dat je geboren wordt tot aan nu. In je kinderjaren, in je pubertijd, in je adolescentie en nu...van verhuizingen, tot aan scheidingen, onzekerheid, misbruik, jaloezie, je kun het niet gek genoeg opnoemen. Iedereen heeft wel wat meegemaakt en wat voor de een misschien niet zo dramatisch lijkt is het voor een ander juist heel dramatisch, of juist het tegenovergestelde. Waar het in ieder geval op neer komt is dat je in je leven veel te verduren krijgt. Maar wat nog belangrijker om te weten is, is dat dit soort dingen, struikelblokken en hindernissen, je op weg helpen naar je uiteindelijke doel. Wellicht weet je nog niet wat je doel is, dat is niet erg, daar kun je op de weg naar toe vanzelf achtergekomen. Geen paniek dus voor deze mensen! 

Als je al deze leuke en minder leuke dingen ziet als jouw weg, dan wordt het vanzelf een stukje simpeler. Je kunt bij de pakken neer gaan zitten en denken waarom overkomt mij dit nou. Maar je kunt er wel even verdrietig/boos etc. om zijn, maar het dan vervolgens ook loslaten. Dit loslaten kun je bijvoorbeeld doen door te denken, dit heeft mij moeten gebeuren, hier leer ik van, een volgende keer doe ik het zus of zo. Ook al zie je dat misschien niet meteen, aan het einde van je leven of een tijdje later, kijk je er op terug en snap je waarom bepaalde dingen hebben moeten gebeuren. Dan zijn het eigenlijk allemaal puzzelstukjes die op zijn plek vallen. Hoe "zweverig" dit misschien ook in jouw oren klinkt, het is uiteindelijk wel zo.

Loslaten is dus erg belangrijk in zo'n proces. Maar wil je de dingen juist anders doen, wil je de doelen bereiken die je jezelf hebt gesteld dan moet je loslaten en positief zijn. Positief zijn houdt in dat je ten aller tijden dankbaar bent voor alles in het leven, de kleinste en grootste dingen, de zon, de vogels, dat je gezond bent, of juist nog leeft en noem maar op. Positief zijn betekend ook: vertrouwen hebben. Vertrouwen hebben in jezelf, in de mensen om je heen en in het universum. Als jij geloofd en erop vertrouwd dat dit jouw weg is, of dat iets je lukt, dan lukt het ook. Twijfelen werkt niet, alhoewel dat heel menselijk is valt dit uiteindelijk wel aan te leren, blijf gewoon veel oefenen. 

Op het moment dat je er negatief in staat, wordt het ook alleen maar lastiger om er uit te komen. Dat wil niet zeggen dat je geen verdriet/boosheid of woede mag hebben, maar probeer het daarna wel weer snel los te laten.


Hier op deze wereld en met name in het westen, zijn wij opgegroeid met bepaalde normen en waarden, door de maatschappij, je ouders, je buren, je vrienden en familie. Deze normen en waarden maken ons wie wij nu op dit moment zijn. Toch wordt er vaak gezegd kijk verder dan je neus lang is. Dit spreekwoord zou je ook echt letterlijk kunnen nemen. De dingen juist vanuit een ander perspectief gaan zien, een keer totaal wat anders doen of bijvoorbeeld elke dag wat nieuws doen. Om je weg op "jouw" manier te volgen en je doelen te behalen moet je creatief zijn! Creatief in het leven, leven van uit oplossingen(positief), leven vanuit kansen (positief), leven vanuit loslaten (positief). Het roer misschien een keer de hele andere boeg omgooien, iets heel geks doen of juist denken. Alles is mogelijk! Je kunt het je zo gek nog niet bedenken en zo lang je geloofd en vertrouwd, krijg je vanzelf de dingen toegewezen die jou toebehoren.


Droom er maar lekker op los!

Lieve groet, 


Asha
Met dank aan Iris Platenkamp voor de plaatjes en foto'sNo comments:

Post a Comment