Sunday 14 October 2012

Vegan gevulde paprika's



Vrijdagavond, The Voice Of Holland op tv en gezellig met wat mensen over de vloer samen eten. Dat was het plan! Helaas kreeg ik de dag van te voren een briefje in de brieven bus dat we een gas onderbreking zouden hebben tot 16.00 uur. Vanaf 16.00 uur koken moest goed te doen zijn..dit werd helaas stukken later en uiteindelijk kwamen de veganistische gevulde paprika's stipt om 20.30 uur uit de oven. Klaar om dan maar lekker op de bank the Voice the kijken met een bord eten op je schoot, niet geheel ayurveda style, maar de heerlijke gevulde paprika's maakten veel goed. Wat heb je nodig?

* voor 4 personen
* 25 minuten 
* 40 minuten oventijd

- 1 bakje vegetarisch rul gehakt
- 4 puntpaprika's in de lengte door de helft gesneden
- 3 kopjes basmatirijst
- 1 blikje mais
- verse koriander in grove stukken gesneden
- een paar eetlepels amandelschaafsel
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 rode ui gesnipperd
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 stukje verse gember fijngesneden
- 1 eetlepel ghee

Kook de rijst volgens bereidingswijze (deze kun je evt een dag of een paar uur van te voren maken) Verhit vervolgens de ghee in een stevige koekenpan en bak hierin de gember ongeveer 30 seconden. Voeg de komijnzaadjes toe en laat deze wat knisperen voeg vervolgens de rode ui en de knoflook toe en bak dit ongeveer 10 kleine minuten op middelmatig vuur. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Voeg het vegetarisch gehakt en de rijst toe in de pan en voeg de kurkuma, komijnpoeder, cayennepeper en paprikapoeder toe en breng dit wat op smaak met peper en zout. Bak het geheel op hoog vuur samen en voeg de mais toe. Bak alles nog 2 minuten door elkaar. Leg de puntpaprika's in 2 ovenschalen of 1 afhankelijk van de grootte. Je kunt het ook op een ovenblad leggen. Vul deze royaal met het vega mengsel en bak deze af in 40 minuten in de oven. Serveer ze met verse koriander en amandelschaafsel en serveer er wat extra rijst en evt wat frisse sausjes bij. Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment