Friday 2 November 2012

Mexicaanse bonenschotel met verse guacamole



Sinds kort heb ik dus Instagram wat ik helemaal superleuk vindt. Ik volg allemaal veganisten, vegetarische thuis koks en doe daar dus de meest inspirerende eet ideeën op. Zo zag ik laatst een Mexicaanse schotel met tortilla chips, al dan niet uit de oven zoals ik hem heb gemaakt, maar het geeft wel weer leuke ideetjes al die social media:-). Wat heb je nodig voor dit heerlijke Mexicaanse gekruide gerecht?

* 2 personen
* 40 minuten

- 1 grote mok of blik bruine bonen
- 1 blik mais
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 groene paprika in stukjes gesneden
- 1 rode paprika in stukjes gesneden
- tortilla chips 
- handjevolle verse koriander
- wat amandelschaafsel
- klein handjevol verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl komijnzaadjes
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl cayennepoeder
- 1 tl korianderpoeder
- zonnebloemolie
- 1 rijpe avocado
- 1 tl chilipoeder of 2 gedroogde chilipepers fijngesneden
- een halve citroen in schijfjes

Verhit wat olie in een diepe stevige koekenpan en bak hierin de komijnzaadjes totdat deze gaan springen. Bak hierin de ui en paprika op middelmatig vuur 5 minuten ongeveer en voeg na 5 minuten de knoflook toe. Bak deze nog een paar minuten mee en voeg de komijnpoeder, tijm, kurkuma, paprikapoeder, cayennepeper en korianderpoeder toe en breng dit wat op smaak met peper en zout. Bak het geheel nog 5 minuten mee en voeg de bruine bonen en mais toe en bak deze nog 2 tot 4 minuten in de pan mee. Verhit vervolgens de oven voor op 160 graden. Leg een laagje tortilla chips in de ovenschaal en leg hier wat bonenmengsel op. Verdeel vervolgens weer wat tortilla's erop en leg wat tortilla chips aan de zijkant er bij en leg een laatste laag bonenmengsel op de tortilla chips. Verwarm deze een kleine 10 minuten nog in de oven. Schil vervolgens de rijpe avocado en prak deze fijn samen met een klein beetje citroen sap en wat chilipoeder/pepertjes en breng het wat op smaak met peper. Roer dit fijn met een vork en serveer de guacamole op de bonenschotel met verse koriander, amandelschaafsel en een schijfjes citroen.

No comments:

Post a Comment