Wednesday 7 November 2012

Spelt spaghetti met een basilicum saus



Nu de herfst weer volop is aangebroken en je goed naar je lichaam luistert, merk je dat je weer wat warmere en stevigere maaltijden wilt om de herfst en winter goed door te komen. S'middags een cracker is net niet warm genoeg en misschien ook wat te licht. Terwijl een heerlijk warm soepje of een warme kop met granola en sojamelk het nu dus veel beter doet. Ik neig nu dus ook meer naar wat voller eten s'avonds zoals pasta's die nu dus lekker licht vallen omdat mijn lichaam er om vraagt. Wat heb je nodig voor deze simpele en smaakvolle pasta:

* 2 personen
* 20 minuten

- speltspaghetti 
- een flinke bos verse basilicum fijngesneden en een aantal blaadjes achterwege laten ter garnering
- 4 tot 6 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- evt wat parmezaanse kaas

Zet het water op voor de pasta en kook deze volgens bereidingswijze. Doe de basilicum in een grote meng kom en voeg hierbij de knoflook en olijfolie en mix het geheel tot een zachte smurrie glad. Zodra de pasta klaar is, giet je deze af en leg je deze weer terug in een pan. Schep de basilicum saus door de spaghetti en serveer deze samen met wat Parmezaanse kaas en een aantal basilicum blaadjes. Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment