Monday 19 November 2012

Warme linzen salade met gegrilde halloumi



Ik wilde al graag een langere tijd met halloumi koken. Heb er zoveel over gehoord en van de zomer voor het eerst van gegeten. Het was heerlijk! Gelukkig is halloumi te vinden bij bijna elke natuurwinkel en heb ik gisteren de halloumi gebruikt voor een warme linzensalade. Halloumi is een Cypriotische kaas die je makkelijk kunt grillen of bakken doordat deze een hoog smelt gehalte heeft. Een stukje gegrild halloumi smaakt al gauw erg zout, maar in combinatie met de warme salade, de pittige rode ui, de frisse en ietwat bittere koriander en het citroensap is het een smakelijk geheel. Wat heb je nodig voor deze heerlijk winterse salade?

* 2 personen
* 40 minuten

- groene linzen, berglinzen of puy linzen ongeveer 100 tot 130 gram
- halloumi kaas in wat brede schijfjes gesneden
- 1 rode ui in dunne ringen gesneden
- 200 gram semi zongedroogde cherrytomaatjes
- sap van een halve citroen
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- snufje cayennepeper
- snufje zwarte peper
- handjevol verse koriander grof gesneden
- 2,5 eetlepels olijfolie

Kook de linzen volgens bereidingswijze. De linzen die ik had moesten ongeveer 35 minuten koken. Doe de semi zongedroogde tomaatjes samen met de rode en knoflook in een kom en doe hier het citroensap, de olijfolie en de cayennepeper en zwarte peper bij. Hussel alles goed door elkaar. 10 minuten voordat de linzen klaar zijn verhit je een grillpan op hoog vuur en gril je de halloumi aan beide kanten hierop totdat deze lichtbruin zijn. Snijd deze in stukjes, giet de linzen af en voeg de linzen bij het ui en tomaten mengsel. Hussel nogmaals alles goed doorelkaar en leg de linzen op een bord en serveer hier de gesneden stukjes halloumi bij. Serveer met verse koriander.

No comments:

Post a Comment