Sunday, 28 August 2011

Meat the truth!



Vandaag ben ik door een vriendin van mij gewezen op deze film. Eigenlijk kan ik hier weinig aan toevoegen en wil ik jullie vragen deze allemaal te bekijken. Het enige wat ik hiermee wil doen is de film promoten want hij geeft namelijk ook veel wetenschappelijke feiten weg. Erg interessant voor mens, dier, natuur en milieu. 



  

Mocht je nog meer info willen hebben over meat the truth kijk dan op deze website: http://www.meatthetruth.nl/

Lieve groet,

Asha



Friday, 26 August 2011

Bladerdeeg met paddenstoelen ragout


Gek was ik vroeger als kind op pasteitjes met ragout. Tegenwoordig kun je de meest gekke creaties bedenken als het om eten gaat en helemaal als het om ragout gaat. Ik ben een grote fan van champignons, paddenstoelen, oesterzwammen, shiitakes etc. Dus mijn keus was snel gemaakt: Paddenstoelen ragout! Wat heb je nodig?

- 1 bak champignons
- 1 bak paddenstoelenmelange of seizoensmelange
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 40 gram bloem
- 80 ml slagroom
- groentebouiilon tablet
- platte peterselie
- bladerdeeg, per vel in door het midden snijden
- olijfolie


Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de bladerdeeg zoals op de gebruiksaanwijzing staat. Verwarm de gesnipperd sjalot met de knoflook in een wat diepere koekenpan en bak deze groenten lekker op. Snijd de champignons en paddenstoelen in grove partjes en voeg deze toe en pak deze mee totdat ze slinken. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg hierna de bloem toe en bak deze kort mee. Doe de slagroom erbij en roer alles goed door. Zodra de bloem verdwenen is 200 tot 300 ml water toevoegen en het bouillon tablet erbij doen en het geheel aan de kook brengen. Blijf ondertussen goed roeren. Als het nog te dik is voeg dan extra water toe. Serveer de ragout op de bladerdeeg hapjes en bestrooi met peterselie. 


Eet smakelijk!


Lieve groet, 


Asha

Thursday, 25 August 2011

Marrakech, een schittering in de donkere nacht..



Marrakech
Marrakech, een schittering in de donkere nacht, de parel van Marokko oftewel de rode stad. In Marrakech zijn de meeste huizen rood geverfd, vandaar de bijnaam: de rode stad. Marrakech staat bekend om zijn zouks, de tuinen, riads en al het andere wat het mysterieuze Marrakech te bieden heeft. Het is inmiddels voor mij alweer een paar jaar geleden dat ik hier ben geweest maar dit is echt een duizend en 1 nacht stad. In de zomer meer dan 40 graden en bloedje heet. Wil je wat cultuur snuiven in Marrakech en bezienswaardigheden gaan bekijken dan adviseer ik in het voorjaar of in het najaar te gaan. Waar de meeste hotels veel zwembaden hebben, hebben de meeste riads dit niet. En een riad daar moet je natuurlijk wel geweest zijn in Marrakech.


Logeren
Riads zijn traditionele Marokkaanse huizen met een binnenplaats/tuin en een typisch Arabisch interieur. In Marrakech is een tal van riads te vinden en deze zijn gemaakt te helpen tegen te hitte en te zorgen voor verkoeling tijdens de hete daguren. In de riads komen niet de doorsnee toerist. Je vindt hier intieme plekjes, mooie tuinen en anonimiteit. Heerlijk om je even volledig over te geven in de mysterieuze cultuur van het eeuwenoude Marrakech. Wil je genieten van het weer, lekker zwemmen en keus hebben uit een internationaler diner dan is er genoeg keus aan vier en vijf sterren hotels tegen erg lage prijzen. Marrakech heeft in de afgelopen jaren veel meer toeristen aangetrokken en niet alleen cultuur liefhebbers maar ook zonaanbidders. Deze ontzettend luxe hotels worden dan ook snel uit de vloer gestampt. Je hebt in Marrakech in ieder geval genoeg als het gaat om onderdak en slaapplaatsen. 


Oud Marrakech: de medina
Marrakech is opgedeeld in een modern gedeelte en een oud gedeelte net zoals de meeste oude steden in de wereld. Het oude gedeelte: de medina is omgeven door stadsmuren en wel 20 km lang. Het allerbekendst is natuurlijk het Djemaa el Fna plein waar je heerlijk kunt eten en waar je niet alleen lokale Marokkanen ziet maar met name toeristen. Overdag vind je hier markten vol met antiek, souvenirs etc. S'avonds wordt dit plein omgetoverd tot een groot eetfestijn met veel straatartiesten. Hier worden de meeste traditionele gerechten zo voor je neus bereid. Om het plein heen vind je heerlijk echt traditionele restaurants waar je allerlei verschillende tajines kan krijgen in de meest heerlijk smaken. Vanaf deze restaurants kijk je ook uitgebreid over het plein heen. Om het plein liggen de zouks van Marrakech, heerlijk shoppen voor de shop liefhebber. Hier vindt je allerlei kraampjes met kruiden, tassen, schoenen, sieraden, antiek, handcrafts, etc. Dit is een plek waar je lang kunt dwalen door de overdekte straatjes in de zouks. Verdwalen is een grote mogelijkheid dus geadviseerd wordt is te blijven waar het licht is. Zonder dat je het door hebt zit je zo in de donkere straatjes van de zouk en dan is het lastig de weg terug te vinden. 


Bezienswaardigheden
De tuinen van Marrakech zijn zeker een interessante bezienswaardigheid in Marrakech. Zo heb je verschillende botanische tuinen en palmen tuinen met beide hun eigen geschiedenis en verhaal. Je vindt in deze koningsstad tuinen waar bananen groeien, fruitbomen, olijfbomen, sinaasappelbomen etc. Buiten de prachtige tuinen vindt je er paleizen. Paleizen uit de negentiende eeuw die met de duurste materialen zijn gemaakt, nu tevens ook musea. Maar ook nog restanten van paleizen uit de zestiende eeuw.  Hetzelfde geldt voor moskeeën in Marrakech, deze stammen uit de negentiende eeuw. De Ali Ben Youssef moskee is de bekendste en grootste moskee in Marrakech en zeker waard om daar even te kijken.


Westerse wereld: Gueliz & Hivernage
Buiten de medina heb je ook de modernere wijken zoals Gueliz en Hivernage. Hier zie je de Fransen wonen, eten en uitgaan. Zelf ben ik verliefd geworden op Cafe de La Poste. Ik ben hier samen met mijn moeder geweest en de sfeer die hier hing was zo goed en zou daar ook zeker opnieuw naar terugkeren: http://www.grandcafedelaposte.com/ 

Je kunt in deze wijken westerse kleding kopen, bekende merken en het lijkt bijna niet meer op een stukje Marrakech, terwijl het tegelijkertijd ontzettend fijne wijken zijn. In deze wijken vind je ook de hippere beachclubs zoals La Plage Rouge: http://www.ilove-marrakesh.com/laplagerouge/index_en.html en Nikki Beach: http://www.nikkibeach.com/marrakech/
Bij deze beachclubs kun je heerlijk onder het genot van een drankje en de zon luisteren naar de relaxte muziek van de DJ. Ook biedt Marrakech veel uitgaansgelegenheden zoals de bekende club: Pacha, maar ook club Diamant Noir is een welbekende clubs voor homo's, lesbiennes en hetero's waar heerlijk gedanst kan worden. 

Marrakech heeft dus eigenlijk niet alleen zon, cultuur, eten en winkelen, maar ook het hippe leven, uitgaans mogelijkheden en een stukje Franse cultuur. Voor ieder wat wils, voor jong en oud, homo's en hetero's, man en vrouw. Marrakech heeft veel te bieden en is eigenlijk een prachtige schittering in de donkere nacht...


Lieve groet, 


Asha
 

Tuesday, 23 August 2011

Leftovers! Duinpannetje geroosterde geitenkaas


Wat voor een lekkere broodjes je niet al kan maken met leftovers van diner. Van de buttermilk squash soup en de vega barbecue had ik nog rozemarijn over. Van de zoete geitenkaas omelet nog geitenkaas en honing. Voeg nog wat basis ingrediënten toe, en Voila! Wat heb je nodig?


- geitenkaas
- honing
- rozemarijn
- tomaat
- brood (duinpan)


Verwarm de oven op 200 graden. Verkruimel de geitenkaas over de duinpan (lekker stevig brood met een volle smaak). Snijd de tomaat in plakjes en leg deze over de geitenkaas. Druppel over het gehele brood met geitenkaas honing en strooi hier wat verse rozemarijn over. Leg dit brood in de oven en leg er een extra duinpan bij. Doe dit ongeveer zo'n 5 tot 10 minuten in de oven, afhankelijk van hoe knapperig je het wil hebben. Serveer de extra duinpan op de geitenkaas versie. Eet smakelijk!


Lieve groet, 


Asha

Saturday, 20 August 2011

Gezond voor alle levende wezens op aarde!







Kenmerken van vleeseters:
 
Kiezen zijn scherp puntig en de kaken zijn scherp.
Goed nachtzicht
Met blote handen /klauwen\ kan een vleeseter een prooi vangen.
Darmen verteren het vlees heel snel zodat het vlees niet in vet omgezet kan worden.
(Een vleeseter moet slank blijven om te kunnen jagen.)
De maag heeft speciale enzymen om bacteriën in rottend vlees te doden.
Vleeseters vinden de lucht van rottend vlees ook lekker.
Kenmerken van de mens:
 
Vlakke kiezen en ronde kaken.
Slecht nachtzicht.
Kan met blote handen geen prooi vangen.
Darmen zijn ingesteld op vertering van planten en fruit en niet op vertering van vlees.
Vlees blijft te lang in de lange darmen en gaat daar gewoon rotten.
Ook kan vlees doordat het zolang in het mensenlichaam blijft, makkelijk in vet omgezet worden.
Dikke mensen hebben meer kans op hartaanvallen en dichtslibbing van de aderen.
Vlees eten wordt al eeuwen gedaan net als roken, dat is cultureel bepaald. 
 

Al wordt iets al eeuwen gedaan, dat maakt het niet logisch of gezond.
Zowel aan vleeseten als aan roken kun je nog steeds sterven.
Geef een kind een appel en een konijntje, kijk wat het kind gaat eten en waar het mee gaat spelen.

Los van bovenstaande, denk ook aan de dieren.
Ook zij willen graag leven. Niet voor niets hebben zij
de drang tot vluchten ingebouwd gekregen in hun systeem.
Het instinct tot zelfbehoud. 

Ook in slachthuizen proberen dieren zich heftig te verzetten en breken zelfs soms uit.
Paarden raken helemaal in paniek bij de geur van de dood bijvoorbeeld, sommige koeien ook.
Waarom dieren dit allemaal aandoen? Waarom geen mededogen? 
In het rijke Westen liggen de supermarkten vol met andere lekkere dingen.
Vlees is echt niet nodig om lekker te eten of om gezond te zijn. 
Er zijn vele andere bronnen om aan een gezonde, lekkere maaltijd te komen. 
De fruit-plantenwereld draagt vruchten en zaden die bedoeld zijn om te plukken/zaden te verspreiden.(opvallend fel gekleurd en geen vluchtgedrag /geen aangetoonde pijnprikkels zoals wel bij dieren aangetoond is etc.)



Bovendien, al die dieren hier in het Westen in de bio-industrie, die constant op een kunstmatige manier, zwanger gemaakt worden door de boer, moeten ook eten.
Dit eten gaat ten koste van de mens op een andere plek op de wereld.
In Nederland is het niet mogelijk om al dat veevoer te verbouwen voor de bio-industrie.
Men gebruikt hiervoor grond van arme mensen in Brazilië bijvoorbeeld.
De mensen lijden honger en moeten toezien hoe hun grond verbouwd wordt met soja-veevoer.
Het had eerlijker geweest om deze mensen de kans te geven hun grond te verbouwen voor zichzelf.
(*dat is iets anders dan soja mensenvoeding van Alpro bijvoorbeeld, zij teelt soja voor mensen en laat de plaatselijke bevolking meegenieten!)

De omzetting van plantaardig voedsel naar vlees is niet efficiënt.
Varkens en koeien moeten heel veel plantaardige voeding krijgen die ze, in verhouding, in heel weinig vlees omzetten.
Als iedereen plantaardig zou eten, zouden er minder milieuproblemen zijn en zou er wereldwijd geen honger meer zijn.




Op deze manier ben je dus EN goed voor jezelf en gezond voor jezelf bezig EN goed voor alle dieren bezig EN goed voor het milieu, de ontwikkelingslanden op aarde etc. Al met al is het een win-win situatie en denk je aan alle levende wezens op aarde inclusief jezelf.

Lieve groet, 

Asha 





website counter

Thursday, 18 August 2011

Zoete geitenkaas en spinazie omelet


Een heerlijk gerecht voor als je alleen eet en ook nog eens simpel te bereiden. De combinatie van hartig met zoet is heerlijk. Lekker met een stuk brood erbij. Wat heb je nodig?


- 1 kopje melk
- 2 eieren
- geitenkaas verkruimeld
- paar blaadjes spinazie
- 2 eetlepels honing
- chilipoeder
- boter



Verhit een klontje boter in een koekenpan. Mix de eieren met de melk samen en doe deze in de koekenpan. Breng dit op smaak met wat zout en peper en strooi wat chilipoeder eroverheen. Verkruimel de geitenkaas aan 1 zijde van de omelet zodat je hem later (gedeeltelijk) kunt dubbelvouwen. Leg op deze zijde ook een aantal spinazie blaadjes en laat de omelet nu stollen. Zet de pan niet op te hoog vuur zodat de onderkant van de omelet niet aanbrandt en wacht totdat de bovenkant van de omelet niet vloeibaar meer is. 5 minuten voordat je hem van het vuur haalt besprenkel je de honing erover en vouw je de omelet (gedeeltelijk) dubbel. Verwarm het nog 2 minuten en serveer de omelet met brood.

Eet smakelijk!

Lieve groet, 


Asha

Tuesday, 16 August 2011

Turkish Delight: Aubergine dip & Hummus


Om de 2 maanden komen we met een aantal vrienden samen om lekker bij elkaar te eten en samen te koken. We hebben dan elke keer een ander thema waarbij iedereen een gerecht moet voorbereiden inherent aan dit thema. Afgelopen week was er een editie van de kookclub met als thema: Turkish Delight. Dus besloot ik een aantal dipjes mee te nemen. Ik heb ooit in een Turks restaurant samen met vriendinnen een heerlijke aubergine dip gegeten, dus besloot ik deze mee te nemen. Verder heb ik hummus meegenomen wat oorspronkelijk uit Israël komt, maar tegenwoordig in bijna alle mediterraanse keukens te vinden is net zoals de Turkse keuken. Wat heb je nodig voor deze gerechten?

Voor de aubergine dip


- 2 aubergines
- 4 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
- 2 tot 3 eetlepels dille
- 2 kleine uien, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 tl chilipoeder
- olijfolie



Snijd de punt van de aubergines en steek in beide aubergines een metalen grillstok door het midden van de aubergine body. Dit kun je uiteraard ook gewoon met een vork doen. Doe de vork dan in de aubergine en grill beide op het vuur. Je hebt hier geen pan voor nodig en houdt beide aubergines gewoon boven het vuur. Je kunt ze zelfs gewoon neerleggen op het vuur. Keer ze zo nu en dan om en houdt het ongeveer 10 tot 15 minuten op het vuur totdat ze heerlijk gerookt ruiken. Schraap vervolgens met een vork de inhoud van de aubergine leeg en zorg ervoor dat zo veel mogelijk vel verwijderd is. Verhit hierna olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uien en knoflook lekker fruitig. Voeg de aubergine toe en hussel het lekker in de pan met de ui en knoflook. Bak het zo'n 10 minuten op hoog vuur. Breng dit op smaak met wat peper en zout. Voeg de dille toe en de chilipoeder en blijf lekker bakken en roeren totdat alle ingrediënten zijn samengevoegd. Doe de yoghurt in de pan, roer dit lekker mee en bak dit nog zo'n kleine 5 minuten op. Je kunt naar smaak evt nog wat dille toevoegen. Stop deze dip in een kom en serveer lekker met Turks brood.


Voor de hummus:


- 2 blikken kikkererwten
- 10 tot 12 eetlepels sesamzaad
- 4 tot 5 eetlepels citroensap
- 2 tl cayennepeper
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- olijfolie
- 2 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
- 2 handjevol fijngesneden peterselie
- paprikapoeder


Verhit de sesamzaadjes zonder olie in een koekenpan op middelmatig vuur voor zo'n 2 tot 3 minuten. Doe de kikkererwten in een grote kom en voeg hierbij ongeveer 5 tot 6 eetlepels van het vocht mee uit blik. Doe de knoflook, sesamzaad, yoghurt en 2 eetlepels olijfolie in de kom erbij en mix dit glad met de staafmixer. Zodra deze helemaal glad is voeg je de citroensap bij en mix je het nog 1 keer goed door. Roer de cayennepeper er door heen en serveer de hummus op een bord. Maak een mooi rondje in het midden waar je de olijfolie in kan doen en besprenkel over het hele bord de olijfolie. Garneer over de gehele hummus met paprikapoeder en peterselie en serveer met pita of Turks brood. 

Foto: http://celebratelifeandfashion.blogspot.com/


Lieve groet, 


Asha

Tuesday, 9 August 2011

Dierenweetjes, diervriendelijk vlees bestaat niet...


Zelf ben ik mij pas bewust geworden van het eten van vlees sinds eind vorig jaar. Ik begon steeds meer medelijden te krijgen met die arme diertjes die alleen maar werden geslacht zodat wij lekker konden eten. Ook mede dankzij mijn poes Bob, die mij kennis heeft laten maken met de dierenwereld. Door haar realiseer ik mij dat ik gek ben op dieren, maar ook dat dieren gevoelens zoals angst en stress hebben. Ik ben in de loop van het afgelopen jaar parttime vegetariër geworden en heb besloten vanaf dit jaar geen vlees meer te eten. Ook ben ik erg geminderd met vis. Zo nu en dan bereid ik nog wat visgerechten voor, maar dit gebeurd heel sporadisch. 





Vroeger was ik een van de grootste vleeseter aller tijden. Ik maakte de meeste lekkere gerechten met veel vlees. Op het moment dat ik geen vlees meer at, ging er een wereld voor mij open. Ik stond in de supermarkt en dacht; Wat moet ik nu maken? Ik kon met vlees van alles bedenken en zonder eigenlijk niet. Vandaar dat ik een passie voor koken heb ontwikkeld. Ik ben mij nu zoveel meer bewust van de ingrediënten en de smaken en er komt meteen een heel stukje creativiteit bij kijken. Je kunt het je nog zo gek niet bedenken, maar er zijn tal van heerlijke vegetarische gerechten te bereiden die zelfs de echte vleeseter waardeert. En ik moet je eerlijk zeggen dat ik het vlees absoluut niet mis en op deze manier veel meer van mijn eten geniet. Het is toch jammer eigenlijk, dat wij ons niet echt bewust zijn van al het dierenleed en toch maar door eten?

Ik merk vaak dat er mensen zijn die interesse tonen waarom ik ineens geen vlees meer eet. Ik leg dan uit dat ik bepaalde documentaires heb gezien waar ik zo van ben geschrokken. De mensen aan wie ik dit vertel sluiten dan meteen hun oren en zeggen; Ja, dat soort dingen wil je eigenlijk niet weten. Zo was ik eerst ook, maar ik heb mijn ogen geopend en wil graag meer vertellen over dit onderwerp, omdat het mij zo aan het hart gaat.

Het stamt inderdaad uit de oertijd dat wij jaagde op vlees, vis en gevogelte en dus niet meer dan logisch. Inmiddels is het zoveel eeuwen later echt uit de hand gelopen met zoveel vlees fabrieken, KFC's, en zelfs het religieus slachten zonder verdovingen dat er niets meer natuurlijks aan is. 


Hier een aantal dierenweetjes:


In de Nederlandse vee-industrie...
- Worden elke dag meer dan één miljoen dieren geslacht.
- Komt 95% van de dieren nooit buiten.
- Is het afknippen van lichaamsdelen heel gewoon.
- Staan bijna al deze dieren in hun eigen uitwerpselen.
- Er wereldwijd per jaar meer dan 43 miljard vleeskuikens geslacht worden voor hun vlees. Wereldwijd wordt ongeveer de helft van deze dieren gehouden in de bio-industrie waar tienduizenden dieren bij elkaar gepropt zitten in enorme schuren. Het strooisel in deze schuren wordt snel smerig en nat door de ammoniak die vrijkomt uit de uitwerpselen van de kippen. Dit veroorzaakt borstblaren, voetzweren en brandwonden aan de hakken van de vogels
- Veel landbouwdieren gaan, voordat ze geslacht worden, schrikbarend lang op transport waarbij ze ernstig uitgeput, uitgedroogd en gespannen raken. Sommige dieren raken verwond of worden onder de voet gelopen door hun soortgenoten. In de ergste gevallen sterven er vele dieren. In 2001 bijvoorbeeld werden er meer dan 6 miljoen schapen levend vervoerd van Australië naar het Midden Oosten. De dieren reizen soms wel 3 dagen tot de havens en hebben dan nog een zeereis voor de boeg die wel 3 weken kan duren. Zo’n 85000 schapen overleefden deze zeereizen in 2001 niet. 
 
Dit zijn maar een paar enkele weetjes, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Er zijn in de afgelopen paar jaren zelfs onderzoeken gedaan en daar is uitgekomen dat je niet eens vlees nodig hebt om te leven. Er is geen enkele reden om vlees te blijven eten. In groenten en fruit zitten bijna alle stoffen die we nodig hebben. Vegetariërs leven zelfs langer en gezonder dan mensen die vlees eten. Ze blijven goed op gewicht. Ze hebben ook veel minder kans om kanker te krijgen. Sommige volkeren eten al eeuwen geen vlees meer. Ze voelen zich daar goed bij. Voorbeelden daarvan vinden we in India. 
 
 
Soms wordt gezegd: "We hebben vlees nodig. Er zitten belangrijke stoffen voor 
ons lichaam in. Zonder vlees worden we ziek." Dat is waar. Maar die stoffen 
zitten ook in andere voeding. Zo hebben we eiwitten, vitamines en ijzer nodig. 
Maar dat zit ook in volkorenbrood, groenten,noten en melk...
 
Eén ding staat vast. Te veel vlees eten is ongezond. Vlees bevat veel vet en 
eiwitten. Er zitten weinig vezels in. En onze darmen hebben die vezels juist nodig. 
Onze darmen zijn ook niet echt gemaakt om vlees te eten. Sommige stoffen 
uit vlees kunnen we niet verteren. Die worden opgeslagen in ons lichaam. 
Op den duur kunnen we er zelfs ziek van worden.
 
Ook dieren hebben recht op een goed leven. Verenigingen zoals GAIA en 
wakker dier komen daarvoor op. Een vegetariër heeft eerbied voor het leven. 
En dus ook voor het leven van dieren. Voor veel mensen zijn dieren niet meer 
dan een ding. Ze zijn er om gegeten of gebruikt te worden. Maar we hebben 
al lang geen vlees meer nodig om te overleven.
 
Wil je meer informatie hierover? Kijk dan op de volgende websites:
- http://www.wakkerdier.nl/index.php
- http://www.devegetarischeslager.nl/
- http://www.vegetariers.nl/
- http://gaia.be/nl
Lieve groet, 

Asha
Bron: De mooie planeet aarde, Wakker dier

Saturday, 6 August 2011

Buttermilk squash soup


Van de week was ik bij beachclub Aloha in Wijk aan Zee en toen heb ik deze overheerlijk soep gegeten. Hij deed me gedeeltelijk denken aan de kookkunsten van mijn familie in Bangladesh. Deze soep behoort nu officieel tot 1 van mijn favorieten. Ik heb hem zelf proberen te maken en het is een heerlijke soep geworden. Wat heb je nodig?

- 2,5 kg pompoen, in partjes
- 300 gram aardappels geschild
- 5 kopjes water
- 2 kopjes karnemelk
- 1 takje rozemarijn
- 3 sjalotjes, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
- chilipoeder
- grof zeezout
- bouillonblokje
- olijolie
- brood naar keuze


Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en voeg het zout toe. Zodra de olie op temperatuur is de sjalotjes, rozemarijn en chili toevoegen. Bak de sjalotjes totdat deze mooi glazig zijn en voeg dan de pompoen en aardappels toe. Bak dit zo'n kleine 10 minuutjes op en roer deze ondertussen. Voeg de knoflook toe en verwijder de rozemarijn. Voeg hierna het water toe met het bouillonblokje en breng het aan de kook. Zodra het goedje kookt, op laag vuur zetten en minimaal 15 minuten zachtjes laten sudderen. Mix de soep glad met een staafmixer en voeg de karnemelk toe en roer dit er goed doorheen. Voeg evt. wat extra water toe als de soep nog erg dik is en verwarm het dan nog een kleine vijf minuten op het vuur. Doe de soep in de kom, garneer evt nog met wat karnemelk en bieslook en serveer met brood. Eet smakelijk!


Lieve groet, 


Asha

Thursday, 4 August 2011

Pasta met bospaddestoelen


Dit is een heerlijke pasta voor de echte champignon/paddenstoelen liefhebber! Ik was ooit bij Loetje aan het eten en aangezien ik geen vlees eet was er weinig keus voor de vis/vegetariër. Ik heb toen gekozen voor deze pasta en deze smaakte eigenlijk zo goed dat ik hem thuis ook heb gemaakt en ietwat heb aangepast. Heerlijk ook weer als zomerse pasta maaltijd en ontzettend simpel te bereiden. Wat heb je nodig?

- Pasta
- Paddenstoelmelange (kastanje, shi-take, zwammen etc.) gesneden in grove stukken
- Peterselie
- 5 teentjes knoflook
- Parmezaanse kaas geraspt
- Olijfolie

Kook de pasta volgens bereidingswijze en verhit een koekenpan met een scheut olijfolie ongeveer 10 minuten voordat de pasta klaar is. Voeg hierbij de knoflook en de paddenstoelen en bak dit zo'n 5 tot 7 minuten lekker op. Voeg hierbij wat gesneden peterselie en bak dit ongeveer nog een 2 tot 3 minuten mee. Schep de pasta op het bord, voeg de paddenstoelen mix toe en garneer met Parmezaanse kaas. Bon Appetit!

Lieve groet, 

Asha

Tuesday, 2 August 2011

Bengaalse Dahlsoep


Dit is een van mijn favoriete soepen. Als klein meisje was ik geen grote fan van deze soep, maar ik was een slechte eter. Inmiddels ben ik deze soep gaan waarderen behoort hij tot 1 van mijn favoriete gerechten aller tijden. Ik heb hem zelf pas sinds kort leren maken en hij smaakt net zo lekker als die van mijn vader. Wat heb je nodig?

- 2 koppen rode linzen
- 3 uien in kleine stukjes gesneden
- 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1 tl komijnzaad (djinten)
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- olijfolie
- groente bouillon blokje 
- ruw brood/naan/chappati/turks brood etc..

Warm de olijfolie op in een soeppan. Zodra deze heet is voeg dan de uien en knoflook toe en bak deze totdat ze lichtbruin zijn. Als deze lekker glazig en lichtbruin zijn voeg dan de 2 koppen linzen, de paprika poeder, komijn en chili toe en voeg hierbij 2 liter water en het bouillon blokje. Breng dit op smaak met wat peper en zout en breng het aan de kook. Zodra het kookt zet je het op laag vuur, voeg je 2 laurierblaadjes toe en laat je het 90 minuten koken. Na de 90 minuten haal je de laurierblaadjes eruit en mix je het een klein beetje door met de staafmixer zodat er nog wel wat hardere stukjes doorzitten. Bestrooi evt met wat koriander en serveer er lekker ruw brood bij.


Lieve groet, 


Asha