* Voor 6 personen
* Voorbereidingstijd: 40-60 minuten
* Oventijd: 40 minuten
Ik ben al een tijdje op zoek naar een lekkere vegetarische lasagne. Mijn moeder maakte vroeger de meest heerlijke lasagne en zelfs deze vond ik lastig na te maken. Dit recept ben ik van de week tegengekomen op internet, op de website van een medeblogger. Uiteraard ben ik deze blog meteen gaan volgen en ben ik dit recept meteen gaan uitproberen en hij is ontzetten goed gelukt! Wat heb je nodig?
- 2 pakken gezeefde tomaten
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- een bakje verse basilicum
- 5 sjalotjes gesnipperd
- olijfolie
- 2 aubergines
- 250 gram ricotta
- 1 pak verse lasagne bladen (als je geen verse kunt vinden, haal dan de normale en kook deze van tevoren)
- 40 gram geraspte parmezaanse kaas
- 50 gram pijnboompitten
Verhit olijfolie in een wat diepere koekenpan. Bak hierin de knoflook en sjalotjes lichtbruin. Zodra deze lichtbruin zijn kun je de tomaten toevoegen. Snijd intussen 2 handjevol basilicum fijn en strooi dit erbij. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze tomaten saus goed en laat zeker 20 minuten door pruttelen zodat de smaken goed intrekken.

No comments:
Post a Comment