Friday, 30 March 2012

Italiaanse Omelet


* 1 persoon
* 15 minuten

Ik ben geen echt voorstander van eieren, maar af en toe eet ik ze nog wel, biologisch uiteraard om voor m'n gevoel het dan toch op de "juiste" manier te doen. En je kunt natuurlijk heerlijke broodjes ei maken, lekkere omeletjes etc. Dit keer een heerlijk Italiaanse omeletje voor een brunch, een uitgebreide lunch of gewoonweg een simpel avondmaal. Wat heb je nodig?

- 1 biologisch ei
-  150-200 ml sojamelk of rijstmelk
-  5 cherrytomaatjes in 4-en gesneden
-1 tl chilipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 takje verse tijm
- 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- olijfolie
- broodje naar keuze

Doe het ei en de melk in een kom en roer het goed door. Breng dit op smaak met peper en zout en voeg de chilipoeder en knoflook poeder toe. Doe de takjes van de tijm erbij en de cherry tomaatjes en roer nog 1 maal. Verhit vervolgens een koekenpan op midden hoog vuur en voeg hier wat olijfolie bij. Zodra deze warm is bak je het eitje erin. Verdeel direct de geraspte Parmezaanse kaas over het gehele ei en laat dit op zo'n laag tot midden hoog vuur doorbakken voor 10 minuutjes. let op dat de onderkant niet aanbrand, maar deze mag wel wat bruin worden. Serveer heerlijk op een broodje met zaden. Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment