Tuesday, 7 August 2012

Amaranth crackers met homemade baba ghanoush



Meer ayurvedisch eten is af en toe best lastig, maar tegelijkertijd wordt je er ook weer creatief van. Ik was op zoek naar lekkere smeersel voor op m'n crackers en na een aantal dagen veel hummus, seasampasta, notenpasta, jam etc is het best wel eens leuk om wat anders te hebben. Dus besloot ik een echte baba ghanoush te maken oftewel een mediterraanse aubergine dip die ik lekker op m'n crackers kan gaan smeren. Ik heb het gisteren als avond eten gegeten, maar dat kwam omdat ik best laat at, maar je kunt het natuurlijk heerlijk als lunch gebruiken. Wat heb je nodig?

* 25 minuten
* een hele bak vol

- 3 aubergines
- 2 teentjes knoflook
- 5 el citroensap
- 1 stengel verse koriander
- 2,5 eetlepels tahin (sesampasta)
- 1 tl komijn
- 1 tl cayennepeper
- 2 el olijfolie 
- cracker/rijstwafel/Turks brood/pita

Doe de aubergines op een vork of grill stengel en rooster deze op vuur aan alle kanten zodat de vel afblakert. Doordat je het op vuur grilt en niet in de oven krijgt de aubergine een heerlijke rokerige smaak. Blijf er wel bij staan zorg ervoor dat alles goed geroosterd in het vuur is op een gegeven moment valt de aubergine bijna van je vork/stengel en dan weet je dat het vruchtvlees lekker zacht is. Snijd of trek voorzichtig de volledige vel van de aubergines af en snijd in het vruchtvlees in grove stukken. Doe deze vervolgens in de blender. Voeg hier de knoflook gehalveerd aan toe en de overige ingrediënten en breng dit wat op smaak met peper en zout. Pureer alles ongeveer 2 minuten in de blender totdat het lekker zacht is en serveer op heerlijk Turks brood of op heerlijk lichte amaranth cracker met nog een blaadje koriander ter garnering. Heerlijk als mezzes, tapas, voor bij mediterraanse schotels of gewoonweg als lunch.

No comments:

Post a Comment