Sunday, 12 August 2012
Gevulde paprika's
Ook ik probeer nog steeds creatief te zijn met eten. Alhoewel ik uit praktische redenen maar 1 x per 2 weken een nieuwe gerecht uit probeer, blijf ik het leuk vinden. Het kost vrij veel denkwerk, energie en tijd om er iets van te maken maar als je hebt hebt gedaan smaakt het meestal ontzettend lekker. Nou ja..? niet altijd natuurlijk, maar ook dat hoor bij experimenteren:-) Afgelopen week had ik ontzettend zin om gevulde paprika's te maken met een zelf bedachte vulling. Wat heb je nodig?
* voor 5 personen
* 30 minuten bakken
* 45 minuten oventijd
* 1 uur van te voren rijst koken
- basmatirijst
- 5 grote paprika's (kleur naar keuze, ik heb rood en oranje gekozen)
- 2 rode uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 el tomatenpuree
- vegetarisch rul gehakt
- 1 courgette in blokjes gesneden
- zonnebloemolie
- 1 blikje mais
- 2 tl thijm
- 4 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 2 tl cayennepeper
Kook de rijst volgens bereidingswijze 1 uur voordat je begint met koken.
Verhit een klein laagje zonnebloemolie in een diepe hapjespan en bak hierin de ui en knoflook ook middelmatig vuur lichtbruin. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en de courgette en bak dit nog 10 minuten mee. Voeg tussendoor een beetje olie toe omdat de tomatenpuree alles wat droger maakt. Je kunt ook een klein beetje water toevoegen. Doe de kruiden erbij en bak dit ook nog even mee. Doe hier vervolgens ongeveer 100 tot 200 ml water toe en laat het nog 1 minuut sudderen. Voeg de mais toe en ongeveer 4 tot 5 opscheplepels rijst en bak dit in het geheel. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Voeg op het laatst nog even de vega gehakt toe en bak alles nog 5 minuten. Snijd de topjes van de paprika en haal de paprika's helemaal leeg. Doe lichtjes wat olie met een kwastje in een ovenschaal zodat de paprika niet blijft plakken en leg hierin de 5 paprika's zonder hoedje en vul deze geheel vol met de rijst vulling. Leg het hoedje erop en stop ze 45 minuten in de voorverwarmde oven. Heerlijk met een tabasco, curry of gewoon lekker wat knoflook saus! Eet smakelijk!
Labels:
Granen en Rijst,
Groentes,
Vleesvervangers
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment