Thursday 14 July 2011

Homemade mediterrane courgettesoep



Een heerlijk lekker soepje als avond eten, voor bij de lunch, als tussendoortje, anytime! Deze week  ben ik niet helemaal lekker, beetje verkouden en een paar symptomen dat ik weer even wat extra aandacht aan mijzelf moest geven. Dus vond ik het tijd voor een heerlijk groentesoep... en wel met courgette. Wat heb je nodig om deze soep te maken? 


- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst of fijngesneden
- 1 courgette
- 1 tl oregano
- 100 ml Griekse of Turkse yoghurt
- 1 groentebouillon tablet
- olijfolie


Doe wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 minuten op laag tot middelmatig vuur. Snijd intussen de courgette in blokjes en voeg deze toe bij de ui en knoflook. Bak dit zo'n kleine 5 minuten mee op iets hoger vuur. Strooi 1 tl oregano over de groentes en voeg 500 ml water bij en het bouillon tablet. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer hierna het courgette mengsel met de staafmixer tot een gladde soep, voeg hierbij de yoghurt en verwarm de soep nog een kleine 5 minuten door. Breng deze soep op smaak met peper en zout. Lekker bij de soep is een stevig brood zoals bijvoorbeeld zuurdesem of ciabatta's.


Variatietip: Je kunt er ook muntblad olie doorheen druppelen, door een aantal muntblaadjes heel fijn te snijden, hier wat olie bij te voegen en dit kort te pureren met de staafmixer. Breng dit ook op smaakt met peper en zout. Voeg dit als laatste toe bij de courgettesoep.


Eet smakelijk!


Lieve groet, 


Asha







1 comment:

  1. Dit is zo grappig! Ik heb net vandaag besloten dat ik meer soepen moet maken en dat ik nog op zoek moest naar soeprecepten. Nu dus niet meer.
    Deze ga ik zeker uitproberen, dank je!
    Gr,
    Julia

    ReplyDelete