Friday, 25 November 2011

The power inside you! Het vinden van je eigen krachtWe leven allemaal in een tijd waarin we meer op zoek gaan naar ons zelf, naar onze kracht. De mensheid is druk met werk, druk met het gaan op de automatische piloot, druk met het leven om ons heen, maar vergeten dagelijks stil te staan bij ons zelf. Een grote meerderheid is zich al bezig gaan houden met bewustzijn/mindfulness, ontwikkeling en ontplooiing van jezelf en het vinden van je pure eigen kracht. Nu jij nog!


Het vinden van je eigen kracht is eigenlijk heel simpel, ga op je gevoel af en doe wat simpel en goed voelt, wat natuurlijk voelt. Iets wat je leuk vindt en waar je in je kracht in bent kun je een uur doen en het laten voelen als 5 minuten. Iets wat je doet wat totaal niet in lijn ligt met je eigen kracht kun je 5 minuten doen en laten voelen als een uur. Vaak geloven we niet in onze eigen intuïtie, onze eigen kracht, en gewoon ons eigen "ik". We denken al jaren op de automatische piloot, we denken dat we volgens bepaalde normen en waarde moeten leven en we denken dat we ons aan bepaalde regels moeten houden. We vergeten dat er eigenlijk helemaal geen regels zijn voor de dingen die we willen in het leven. We laten ons dus eigenlijk te snel beperken in ons geloven, in ons zijn en in ons doen. Het wordt nu tijd om je eigen kracht te gaan ontdekken, gaan begrijpen, gaat delen en gaat leven!

Probeer in eerste instantie meer naar je gevoel te luisteren, dat is moeilijk als je dat lang niet hebt gedaan. Ga gewoon even 5 minuten zitten, zonder over maar iets speciaals te denken, kijk naar binnen, of mediteer naar binnen en luister naar je gevoel, wat zegt je gevoel? Probeer dit dagelijks even te doen, alleen maar even luisteren naar je gevoel. Probeer dit dan ook wat vaker toe te passen op alledaagse momenten, tijdens het douchen, tijdens het sporten, tijdens het werken en probeer gewoon even te luisteren naar je gevoel. Communiceer met je gevoel. Wat vind je fijn, geniet je hiervan, doe je iets wat je leuk vindt of niet? Voelt dit goed? niet goed? etc. Probeer je gevoelens te achterhalen en luister naar de ingevingen. De ingevingen die je krijgt zijn er vaak niet zomaar. Ze helpen je om je kracht te vinden, op een manier te handelen die jij fijn vindt. Wees niet bang om deze ingevingen te geloven en te gebruiken en vertrouw op je hele eigen ik. Doe verschillende dingen, probeer, proef en geniet. Kijk wat je leuk vindt, waar je van baalt en wat goed voelt. En volg je hart, je ingevingen en ga je kracht achterna.

No comments:

Post a Comment