Tuesday 8 November 2011

Luxe geitenkaassalade





* 1 persoon
* 5 minuten voorbereiden


Deze salade behoort tot 1 van mijn meest favoriete salade en is tevens beetje bij beetje volledig geworden door verschillende experimenten. Deze versie is naar mijn idee de meest complete, heerlijke en goede combinatie geworden met tips van familie en collega's van een aantal jaar geleden. De zoete smaak van dadel en de pittige smaak van rode uien is een heerlijke combi met de zachte geitenkaas smaak. Wat heb je nodig voor deze overheerlijke luxe geitenkaas salade?

- geitenkaas, verkruimeld
- sla, mijn favoriet bij deze is meestal jonge veldsla of eikenblad melange
- 6 el honing mosterdsaus
- een handjevol walnoten
- een halve rode ui in ringen
- 2 grote dadels of 4 kleinere dadels
- 2 el geraspte parmezaanse kaas

Verdeel de sla over een bord en leg hier tevens verdeeld de geitenkaas overheen. Verdeel de honing mosterdsaus gelijkmatig over de sla en geitenkaas. Brokkel de walnoten en strooi deze gelijkmatig over de salade en doe het zelfde met de rode ui. Snijd de dadels uiteraard zonder pit in kleine stukjes en strooi dit over de salade. Garneer met wat parmezaanse kaas en eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment