Tuesday, 28 February 2012

Indiase vega roti



Van de week hadden we lekker roti gehaald met extra roti vellen. De roti was heerlijk en op een gegeven moment was de roti op en de vellen nog niet. Dus besloten we thuis een Indiase roti te maken. 

* 2 personen
* 40 minuten

- roti vellen (of tortilla broodjes, zelf maak broodjes, pitabroodjes of gewoon broodjes)
- 8 aardappels
- 4 wortels
- 1/3 van een zak spinazie
- 1 grote ui in ringen gesneden
- 5 teentjes knoflook in plakjes gesneden
- 2 eieren
- 1 el paprikapoeder
- 1 el kurkuma
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 7 el olijfolie


Breng een pan met een grote laag water aan de kook. Schil de aardappels en snijd de wortels in stukjes, dit kunnen grote stukjes en kleine stukjes zijn. Snijd vervolgens de aardappels in partjes. 1 in 4 stukjes ongeveer. Doe de aardappels en wortels in de pan met ruim kokend water en laat dit ongeveer 10-15 minuten op het vuur. (totdat de aardappels zacht zijn, maar niet breken) Verhit ondertussen in een diepe braadpan of koekenpan de olijfolie. Voeg de uien en knoflook toe en breng deze op smaak met zout en peper. Voeg alle kruiden toe en laat het lekker meebakken met de ui en knoflook. Kook vervolgens 2 hard gekookte eieren. Zodra de aardappels en wortels klaar zijn, giet deze af in een vergiet en bak deze mee met de kruidige uien en knoflook. Voeg ongeveer 0,5 liter water bij en laat alles lekker sudderen. Pel de eieren en doe deze ook in de pan met aardappels en laat alles zo'n 15 minuten sudderen. Voeg op het laatst de spinazie toe en bak deze mee totdat ze slinken (je kunt het vuur nu iets hoger zetten). Serveer de gekruide groente en ei met roti vellen of andere broodsoorten. Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment