Sunday, 5 February 2012

Kruidige courgettesoep



Vaak als ik wat simpels en wat lichts wil eten dan maak ik deze soep. Deze soep is heerlijk makkelijk te bereiden en verder heb je er ook vrij weinig ingrediƫnten voor nodig. Het is een soep die je heerlijk kunt eten als maaltijdsoep met grove stukken brood of als heerlijk voorafje in een klein glaasje of soepkommetje. Wat heb je nodig voor de maaltijdsoep?

* 25 minuten
* 2 personen

- 1 courgette
- 2 middelgrote aardappels
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl cayennepeper
-  groentebouillon  blokje
- 1 el olijfolie
- grof brood

Verhit de olijfolie in een vuurvaste en diepe pan en snijd ondertussen de courgette ongeschild in partjes. De makkelijkste manier is eerst in grote schijfjes en deze in partjes snijden. Schil de aardappels en snijd deze ook in partjes. Bak de courgette en de aardappels 5 minuten op hoog vuur. Zet het vuur wat lager en voeg de knoflook toe. Bak deze 2 zo'n 2 minuten mee. Voeg vervolgens de kerriepoeder en cayennepeper toe en roer en bak dit vervolgens nog zo'n kleine 5 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje boven de groente en voeg 1 liter water toe. Breng dit aan de kook en zodra het kookt laat je het voor zo'n 15 minuten op laag vuur door koken. Mix met de staafmixer alles tot een glad goedje en serveer met grove stukken brood. Eet smakelijk!

 

No comments:

Post a Comment