Thursday, 3 January 2013
Winterse knolselderijsoep
Ontzettend koud is het niet deze dagen, maar een lekker warm winters soepje gaat er natuurlijk altijd in. Knolselderij behoort ook tot 1 van de vergeten groentes. Alhoewel de laatste tijd, de vergeten groentes juist weer ontzettend hip, trendy en smaakvol zijn. Zelf kook ik niet vaak met knolselderij, des te meer reden om er eens een lekker soepje van te maken. Wat heb je nodig?
* 4 personen
* 40 minuten
- 1 knolselderij, geschild en in stukken gesneden
- boter
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 laurierblaadje
- 1 groente bouillonblokje
- scheutje sojaroom
- evt brood om mee te dippen
Verhit de boter in een soeppan en bak hierin de knolselderij, de knoflook en de tijm al roerend 10 minuten. Voeg 1 liter water toe en het bouillonblokje en breng het aan de kook. Zodra deze kookt, zet je het vuur lager en voeg je het laurierblaadje toe. Kook het geheel 20 minuten en verwijder hierna het laurierblaadje. Mix het geheel met de staafmixer volledig glad en roer er wat sojaroom door. Garneer evt met nog tijm en serveer met heerlijk brood.
Geinspireerd op een gerecht van Jamie Oliver
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment