Tuesday, 13 September 2011

De incarnatiecyclus, de ziel op de planeet aarde!


"Every good thought you think is contributing it's share to the ultimate result of your life - Grenville Kleiser" 
Wij zijn hier allemaal op aarde gekomen om te leren, om onszelf te ontwikkelen, om te groeien, maar vooral om te genieten. Vaak vergeten wij dat we hier zijn om te spelen en nemen het leven soms veels te serieus. Zelfs al lijkt het leven zo hard, moeilijk en beangstigend wij hebben er uiteindelijk voor gekozen dit leven te leiden en hiervan te leren en te genieten.

Terug
Alle wezens hier op aarde zijn zielen. Allemaal hebben we een ziel wat hier is gekomen om bewust te leren van het leven hier op aarde. Wij zielen hebben ooit eens besloten in de zielen sfeer (wereld) dat wij compleet wilde zijn. Wij wilden leren, groeien en ontwikkelen dus hebben wij besloten om te incarneren als mens op deze planeet en te beginnen aan onze incarnatie cyclus. We zijn begonnen jaren en jaren geleden als babyziel, erg onwetend en puur tegelijk. Met verbazing stapte wij het leven in om te beginnen aan onze incarnatie cyclus. We zijn van babyziel, naar jongerenziel naar rijpe ziel gegaan en sommige van ons zijn zelfs al een oude ziel. Wij hebben in al onze levens gevochten en gestreden in oorlogen, vermoord, misbruikt, maar ook zijn we slachtoffer geweest van deze dingen, zijn we arm en rijk geweest en hebben we van alles meegemaakt om ons uiteindelijk te ontwikkelen naar een oude ziel. Van tevoren hebben we besloten dat we in de volgende incarnatie bepaalde dingen wilde meemaken, of in bepaalde families geboren willen worden etc. Dit opdat alle zielen zich kunnen ontwikkelen en uiteindelijk de incarnatiecyclus kunnen afsluiten.


Kunnen wij dan wel afwijken van het levenspad?
Als alles vastgelegd zou zijn, zou je bijna denken van niet. Toch is dat niet waar, er kan altijd worden afgeweken van het levenspad als jij hier in dit leven iets anders wil. Stel je voor je, je had het plan om een beroemde schilder te worden en uiteindelijk heb je ervoor gekozen in dit leven schilderles te gaan geven op scholen in plaats van hierom bekend te staan in deze wereld. Misschien heb je er in dit leven ook wel voor besloten deze creativiteit te laten varen omdat je een goede zaken baan hebt waarin je geen tijd hebt om te schilderen.  Ook betekend dat wij nog steeds de dingen kunnen aantrekken die wij willen zoals te lezen is in boeken zoals: "The Secret, The law of attraction, The cosmic ordering service en alle boeken van Esther en Jerry Hicks, Eckhart Tolle etc". Al deze boeken zijn dus wel ergens op gebaseerd en naarmate we hierin oefenen lukt het ons ook steeds beter de dingen aan te trekken die je wilt in dit leven. Het is een kwestie van willen, vragen, vertrouwen en loslaten en als je dit volgt kun je alles maar dan ook alles aantrekken wat jij wilt! Naarmate we de vijfde dimensie gaan benaderen komen we ook dichter bij ons eigen "ik". Als we dichterbij onze eigen "ik" komen betekend dat ook dat we steeds meer kunnen gaan aantrekken.

Waarom zijn wij hier en in dit leven?
Zoals ik al eerder heb verteld zijn wij begonnen aan deze incarnatie cyclus om ons te ontwikkelen, te spelen, te leren en te groeien van alle groei momenten uit onze levens. Als wij de incarnatie cyclus hebben voldaan gaan we terug naar de zielenwereld waarin we compleet zijn en al onze levenservaringen kunnen bekijken en opnieuw kunnen ervaren. We hebben veel vrienden gemaakt in deze levens, sommige mensen heb je een hele sterk band mee en die ken je uit je vorige levens, misschien was dat toen wel je broer, ouder, partner, buurvrouw of misschien wel je vijand. Het betekend in ieder geval dat je compleet in de zielenwereld bent en je zelf als ziel dus erg sterk hebt ontwikkeld. Aangezien deze planeet erg dicht bij een verschuiving staat betekend dat ook op deze aarde de meeste zielen al aan hun laatste levens zijn begonnen. Wij hebben er allemaal 1 voor 1 voor gekozen te incarneren op deze planeet, tijdens deze verschuiving en de weg naar de vijfde dimensie. Wij hebben er dus voor gekozen te leren in dit proces, te leren hoe we kunnen gaan aantrekken, positief kunnen blijven en onze gedachtes kunnen gaan sturen. Wij willen ervaren hoe het is om naar een andere dimensie te gaan en misschien wel de mensen om ons heen helpen deze stap te zetten. Als we zijn geslaagd voor onze missie, onze opdracht hier op aarde, dan kunnen wij onze incarnatie cyclus afsluiten en terug naar onze familie en vrienden in de zielenwereld.


Wat nou als ik helemaal niet spiritueel ingesteld ben, is er dan voor mij ook een weg?

1 comment: