Wednesday, 21 September 2011

Rode groente curry met gebakken boontjes en homemade chappati's

Als kind was ik altijd gek op mijn vaders eten uit Bangladesh. Daar zat natuurlijk ontzettend veel vlees in met veel lekkere specerijen. Ik heb nu exact het zelfde gedaan met een berg aan groentes. Een heerlijk kruidig gerecht met verschillende groentes. Wat heb je nodig?

Voor de rode groente curry:

- diverse groentes in blokjes, ik heb paprika, wortel, (fles)pompoen gebruikt
- aardappels
- eieren 
- 2 uien gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 4 tl paprikapoeder
- 4 tl kerrie poeder
- 4 tl kurkuma
- 1 tl kaneel
- 2 laurierblaadjes
- zonnebloemolie


Voeg een laag zonnebloemolie in een verhitte braadpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit wat op en doe de groentes erbij. Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, kurkuma en kaneel toe en bak het geheel zo'n 10 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Doe er 2 a 3 glazen water bij en de 2 laurierblaadjes en laat het lekker sudderen voor zeker een uur op het vuur. Roer tussendoor (om de 15 minuten) even lekker door de groentes. Kook inmiddels de aardappels ongeschild totdat ze wat zachter zijn niet te zacht en kook de eieren ook hard. Voeg beide ongeschild toe in de rode groente curry en laat dit zeker nog 20 tot 30 minuten mee sudderen. Mag ook zeker langer.


Voor de gebakken boontjes

- haricot verts
- olie
- 1 tl komijnpoeder


Snijd de uiteindes aan beide kanten eraf van de haricot verts en bak deze op in een heel dun laagje olie in een verhitte koekenpan. Voeg de komijnpoeder toe en breng op smaak met peper en zout en bak de haricot verts lekker donker en knapperig. 


Voor de homemade chappati's

- bloem
- zout
- water
- olie

Doe 2 kopjes bloem in een grote kom, voeg hier ongeveer 1 kopje water aan toe en 1 eetlepel olie en wat zout. Kneed dit geheel samen tot 1 groot stuk deeg en pak hier een stukje vanaf. Bestuif de ondergrond met wat bloem zodat het niet blijft kleven en leg hier dat stukje deeg op. Rol dit plat met de deegroller en voeg elke keer wat bloem toe mocht het te kleverig worden. Verhit een koekenpan met wat olie en zeg op hoog vuur. Voeg steeds 1 voor 1 de chappati's toe en bak ongeveer aan beide kanten 3 tot 5 minuten. Doe elke keer wat olie erbij als je omdraait of er een nieuwe chappati in legt.

Alles lekker samen serveren en genieten!


Eet smakelijk!


No comments:

Post a Comment