Thursday 15 September 2011

Salade van gegrilde groenten met zoete aardappel


Een paar weken geleden heb ik heerlijk bij mijn moeder gegeten. Het gerecht wat ik gisteravond heb gemaakt is dan ook een inspiratie uit haar keuken. Zelf heb ik de ingrediƫnten samen gesteld en deze hebben uiteindelijk een heerlijke variatie op haar gerecht gemaakt. De combinatie van warm en koud, zoet en zuur is overheerlijk. Wat heb je nodig?


Voor 2 personen:


- sla
- 1 bol mozzarella in kleine stukjes gesneden
- 1 bataat (zoete aardappel) geschild en in kleine stukjes gesneden
- 1 aubergine in plakjes gesneden van ongeveer 1 cm dik
- halve paprika in kleine stukjes gesneden met de zaadlijsten eruit
- olijfolie
- lijnzaadolie
- balsamico azijn (uit Modena)
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl paprikapoeder


Doe 5 eetlepels olijfolie op een bord en mix dit met de knoflook poeder en paprikapoeder. Brengt dit op smaak met peper en zout. Verhit een grillpan op het vuur en smeer de aubergine plakjes aan beide kanten in met de gekruide olijfolie. Grill de aubergine stuk voor stuk op de grillpan totdat ze lekker gegrild zijn, zo'n 10 minuten per plakje. Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de bataat. Doe dit zo'n 10 minuten totdat ze lichtbruin zijn en lekker knapperig. Tussendoor smeer je ook de paprika met de gekruide olijfolie en grilt dit de laatste 10 minuten mee met de aubergine. Mix ongeveer 3 eetlepels lijnzaadolie met 3 eetlepels balsamicoazijn en voeg wat knoflook poeder toe in deze mix. Leg de sla op een bord, giet de lijnzaadolie met balsamico door de sla, voeg de mozzarella en bataat toe en serveer de groentes op het bord sla. Heerlijk met een stuk zuurdesem brood. Eet smakelijk!

Lieve groet, 


Asha

No comments:

Post a Comment